Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Számít, ha 18" helyett 20"-os...

Számít, ha 18" helyett 20"-os az MTB vázméret?

Figyelt kérdés

Egy össztelós MTB esetében ha a belső lábméret szerint 82cm a 19"-os vázméretet adja ki, de a testmagassághoz meg 18"-ost, akkor problémás lehet egy 20"-os vázméret?

Melyiket érdemesebb ilyenkor választani, a 18" vagy a 20"-ost?

2016. nov. 18. 09:08
 1/6 tothp ***** válasza:

Esetleg "felülhetsz" a vázra, ha véletlenül leugrik a lábad a pedálról. És az fáj. Egyébként, hogy ha kisebb a váz, mint az ideális, azt kicsit könnyebb a többi alkatrésszel a nagy mérethez közelíteni, mint visszafelé.

Ki kell próbálni. ha kényelmes, még jó is lehet.

2016. nov. 18. 19:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Más meg pont az ellenkezőjét mondja, hogy nyereggel, nyeregcsővel lehet finomítani.
2016. nov. 18. 23:04
 3/6 tothp ***** válasza:
én is azt mondom, de kisebből nagyobbat csinálni könnyebb, mint visszafelé.
2016. nov. 19. 07:07
 4/6 A kérdező kommentje:
De más meg pont fordítva a 20-ast ajánlja, mert azt lehet szerinte a nyereggel állítani.
2016. nov. 19. 08:28
 5/6 tothp ***** válasza:

egyszerű, Bár MTB-nél nem annyira lényeges: ha magas és tolnád lefelé a nyerget, csak a bilincsig tolhatod. Lejjebb nem.

Ami viszont már lényeges lehet: A nagyobb arányosan hosszabb is. azt kétféleképp korrigálhatod: Rövideb stucni (ha még rövidebbet tudsz venni, mint ami van) Vagy a nyereg előretolása. Ez utóbbinál viszont változik többek közt a nyereg-pedál pozició, ami a hajtás hatékonyságát erősen befolyásolja.

Persze ezek mind apróságok. De ha sokat mész, ezek az apróságok is számítanak.

2016. nov. 19. 09:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Igazad van, én is a nyereg előretolására gondoltam, de nem a pedál, tengelyre nem gondoltam, hogy azt nem lehet természetesen előrébb tolni.
2016. nov. 19. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!