A Decathlon sportbolt saját márkája. A MTB vázaik jó erősek, aluból vannak (nem gagyi acélcső), jók a varratok. A felszerelés nyilván butított, hogy olcsón tudják adni az alapmodelleket, de ár-érték arányban magasan verik a Galaxy, Koliken, GTX és egyéb value csodákat! Azokból 1 év alatt rozsdás tragacs lesz, ebből tuti nem!
Nálunk szinte az egész épület vett, régebben Rockrider (340/540/500 ilyesmi) volt ráírva, azokat is látom még gurulni! :-D Boldog is voltam, hogy szerencsétlen gyerekek nem halnak meg egy váztörés alkalmával!
Már 5-6eFt-ért van normálisabb sisak is, ha bicajt veszel dobj mellé egy neked megfelelő méretűt!
Láttam náluk pár 3szög alakú városi "csodát" első-hátsó teleszkóppal, na azokat azért felejtsd el.. :-D
A Decathlon sajátja. Nagyban függ attól, hogy melyik modellt vennéd. Ugyanúgy megvannak a felső kategóriás gépeik, mint akármelyik másnak, és ugyanúgy van hitvány alkatrészekből összerakottja, mint a hangzatosabb nevű kelet-európai gyártóknak. A vázakat ugyanúgy keletről rendelik mint az összes többi gyártó, a kopó alkatrészek pedig ugyanúgy Shimano vagy Sram termékek.
Felénk sok márkab*zi elitista lenézi (mondom ezt Cannondale-lel a valagam alatt), a valóban hozzáértő külföldi szaksajtó pedig már nem egyszer a legjobb ár-érték arányú bicajoknak hozta ki.
Személyes véleményem az, hogy középkategóriától felfelé (mondjuk úgy 120k+) jó áron, jó felszereltséget kínál, rohadt unalmas dizájnnal. Ez utóbbi ízlés kérdése, sokan megcáfolhatják, sokakat elriaszthat.
Ha esetleg a rohadt elterjedt 60k-s montit néznéd... hááát... Azért a pénzért ami rajta van az nem rossz, a gond az, hogy ettől még egy jó bicaj sem lesz. Valódi mountainbike-os felhasználásra nem való, közúton keringeni vele megteszi. A legnagyobb gyenge pontja szerintem a szimpla falú felni.
Amiben viszont semmiképpen nem bíznék az a Decathlon szervize. Első utam egy rendes szerelőhöz vinne beállításra.
Köszönök mindent.
Igazából most van egy hulladék 40-60 ezres noname mtb-om amit már illene lecserélni. Néztem ktm-et is, de szerintem, mivel a legtöbbet faluban és egy tónál lenne használva, ezért úgy gondolom hogy ez a btwin 520 is elég lenne.
Lemaradt:
Meg még a shimano cuccok és a tárcsafék+ ez-az megtetszett az 520- ban
Mechanikus tárcsafékkel azért óvatos duhaj legyél. Nem feltétlenül erősebb mint egy fele ennyibe kerülő V-fék, ellenben sokszoros a szervizköltsége. Ha durva lejtőzéseket kerülöd, akkor azért valószínűleg kiszolgál. (Az angol változaton ugyanennyiért bezzeg hidraulikus van, hülye teavedelők, pukkadjanak meg)
Persze nem lebeszélni akarlak, 90-ért ez a gép még mindig nagyon kis patent ajánlat, csak mondom, hogy ezzel is kalkulálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!