Csepel torpedo 3 váza alkalmas lehet országuti kerékpár építéséhez?
Egy országuti kerékpárt akarok építeni.
Valahol olvastam, hogy nem igazán alkalmas autizni a torpedo 3
De gőzöm sincs miért.
A tömege 11kg sincs mégis Acél vázas ami tartósabb mint az alumínium vázas, neuzer országuti vázat is találtam ami alumínium az is 10-11kg körüli de jóval drágább.
Szóva megköszönném aki tudja, már egy hete ezen gondolkodom és nem merek belevágni.
Mien hulladek cuccok vannak ezeken a dognehez bicokon???
Az osztelos specialized epic montim 11.6kg. Acelvazas merev montim 8.7kg...
10-11kg-os outi kb vicc kategoria...
Szerintem alkalmas. Viszont nekem hosszúnak tűnik a váz geometriája, szóval érdemes rövidebb stucnit használni. Súlycsökkentés gyanánt alu/karbon villa szóba jöhet, de a kerékszetten is nagyon sokat lehet(és ott a legérdemesebb is) spórolni (mármint súlyt :D). De jobban járnál egy régi országúti cr-mo vázzal. Tudom, kevésbé fenszi, de minimum egy kilóval könnyebb, és minőségi anyagból van, tényleg országútra tervezve.
#1: az acél monti súlyát nehezen hiszem, a cr-mo egysebis országúti-városim 10,5 kg.
1... Biztos valami spéci montid lehet ami 9kg körüli, létezik amúgy Ritchey 29"-os Acél MTB-t első telszkópos. Ami 9kg alatt van (csak a váza 300ezer)
, nekem a piaci hulladék retro olcsóbbik acél mtb csak szimplán 15kg...
Ezért szeretnénk egy viszonylag könnyű 10kg körüli gyors bicót,
A régi vázakkal nem érdemes foglalkozni, csak a baj van velük gondolok itt a kompatibilitásra... Idővel a hajtást, kereket mindent cserélni kell bennük, régi méretű kereket ami befér a két villa közé meg nemigen kapsz... (a retro mtb-vel is ez a problémám)
Így mindenképp frisset akarok...
Az is lehet, ha tényleg dög nehéz a Csepel váza( még a testbike se írja) valaki írta ott, hogy neki 13kg akkor lehet egy neuzert megveszek(váza állítólag veri az olcsóbb kategóriás nagyobb nevű gyártókét) és átépítek ezt azt rajta.
A csepel váza TÉNYLEG 4 kg, ami nagyon sok.
Nem tudom, hogy mennyit szánsz a bringára, de itt van egy alu-karbon, viszonylag modern Author: [link]
és most csak kiragadtam egyet véletlenszerűen, nem tudom milyen méret lenne neked jó.
Közel 110.000-160.000ért akkor ajánlatok már akkor valamit! ami tartós és gyors.
Mindenhol ezt a kolbász merevséget írják, de az acél egy rugalmas, tartós anyag.
Az alu meg a merevséget egy idő után elveszti, és 3-5éven belül elfárad és reccs ha intenzíven használod
55-ös vázméretet ajánl a testbike, nem tudom a csepelnél mért nincs... Csak 52,54,57,59
Ja és a váz olyan legyen amibe a mai országuti kerekek feszítgetés nélkül belhuppanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!