Kerékpár sörrel?
a sörben van ám kalória, én úgy tudom hogy szénhidrát leginkább, de mivel alkoholtartalmú, ezért a zsírégetést lelassítja vagy egyáltalán nem is megy végbe. nem azért kérdezem mert ezzel akarok sportolni, de néha megesik hogy a kerület egyik végén legurul egy sör és aztán hazafelé vár rám egy 20 km tekerés.
ilyenkor mit éget a szervezetem? a sörben lévő kalóriát azonnal tudom hasznosítani?
volt olyan nap, amikor nem ettem semmit, de letekertem 50 km-t lazán, este éhgyomorra sört ittam, és sokkal jobban tekertem, de miért? ha nincs étel, amiből a kalóriaszükségletet tudom fedezni, márpedig két sör = kb 400 kcal, és így sem stimmel valami, izomból sem mehet. egyébként versenykerózok, szóval 'odatevős' biciklizésről van szó
aki okos ilyen téren várom a válaszát :) megköszizem!
(moralizálós NE IGYÁL HA BICIKLIZEL kommenteket nem kérek, mert az rá van írva a sörre is, köszi)
Az alkohol dehidratál, a deidratáció és a testedzés nem barátok...
Egyébként a sör, mármint alkohol nélkül, az egyik legjobb izotóniás ital.
Nem furcsa, mivel bazi nagy hülyeség a sárga oldal tipikus félrevezetése... A szervezet a homeosztázis miatt, csak olyan izmot tud bontani, amire nincs szükség... A kérdező nem egy izompacsirta, nincs olyan izma, amit nagyon bontani tudna a szervezete, a meglévőeket pedig védi a homeosztázis...
A szervezet akkor kezd zsírt égetni, ha nincs elegrndő glükóz a vérben és az emésztőrendszer felől nem kap elegendő utánpótlást... Amint a májból kifogy a ch tartalék, abban a pillanatban elkezd zsírból glükózt és ketonokat gyártani.
Amúgy azért tekersz könnyebben részegen, mert alkohol=stressz=adrenalin termelés...
A kutyák is ezért támadnak a részegekre.
Mert az adrenalin szaga miatt a furcsa viselkedést tévesen agresszivitásnak vélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!