Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár sörrel?

Kerékpár sörrel?

Figyelt kérdés

a sörben van ám kalória, én úgy tudom hogy szénhidrát leginkább, de mivel alkoholtartalmú, ezért a zsírégetést lelassítja vagy egyáltalán nem is megy végbe. nem azért kérdezem mert ezzel akarok sportolni, de néha megesik hogy a kerület egyik végén legurul egy sör és aztán hazafelé vár rám egy 20 km tekerés.

ilyenkor mit éget a szervezetem? a sörben lévő kalóriát azonnal tudom hasznosítani?

volt olyan nap, amikor nem ettem semmit, de letekertem 50 km-t lazán, este éhgyomorra sört ittam, és sokkal jobban tekertem, de miért? ha nincs étel, amiből a kalóriaszükségletet tudom fedezni, márpedig két sör = kb 400 kcal, és így sem stimmel valami, izomból sem mehet. egyébként versenykerózok, szóval 'odatevős' biciklizésről van szó

aki okos ilyen téren várom a válaszát :) megköszizem!

(moralizálós NE IGYÁL HA BICIKLIZEL kommenteket nem kérek, mert az rá van írva a sörre is, köszi)

2016. máj. 25. 23:17
 1/8 A kérdező kommentje:
22/L vagyok, a zsírégetés témát ha valaki akarja kifejthetné :D
2016. máj. 25. 23:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Az alkohol dehidratál, a deidratáció és a testedzés nem barátok...

Egyébként a sör, mármint alkohol nélkül, az egyik legjobb izotóniás ital.

2016. máj. 26. 06:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Versenyző létedre nemigazán néztél utána a dolgoknak azt látom. A sörnek valóban vannak jótékony hatásai a szervezetre de többet árt mint használ(persze néha belefér ha pl barátokkal vagy de ebből rendszert csinálni hülyeség). "volt olyan nap, amikor nem ettem semmit, de letekertem 50 km-t lazán," Ügyesen belassítod az anyagcserédet az ilyen koplalós dolgokkal. Enni kell rendesen egészséges kaját. A zsírégetés nem attól fog elindulni hogy te biciklizel. A biciklizéssel energiát használsz fel de ha te nem megfelelően táplálkozol akkor nem zsírt fog a szervezeted energiaként felhasználni hanem izmot arról nem is beszélve hogy a későbbiekben az elvesztett izomtömeg súlya zsírként fog visszajönni de az sem kizárt hogy a többszöröse rakódik le. Furcsa hogy ezt egy sportolónak kell elmagyarázni..
2016. máj. 26. 08:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem furcsa, mivel bazi nagy hülyeség a sárga oldal tipikus félrevezetése... A szervezet a homeosztázis miatt, csak olyan izmot tud bontani, amire nincs szükség... A kérdező nem egy izompacsirta, nincs olyan izma, amit nagyon bontani tudna a szervezete, a meglévőeket pedig védi a homeosztázis...

A szervezet akkor kezd zsírt égetni, ha nincs elegrndő glükóz a vérben és az emésztőrendszer felől nem kap elegendő utánpótlást... Amint a májból kifogy a ch tartalék, abban a pillanatban elkezd zsírból glükózt és ketonokat gyártani.

2016. máj. 26. 08:07
 5/8 anonim ***** válasza:
#3 Nem mondom hogy hülyeséget írtál de "A szervezet a homeosztázis miatt, csak olyan izmot tud bontani, amire nincs szükség." mondat nem teljesen igaz. Ha megedzel egy izmot akkor az edzés során "leépül" és ha nincsenek meg a megfelelő tápanyagok akkor nem regenerálódik rendesen ami annyit jelent hogy szépen lassan fogy és fogy. Ne mond már hogy valaki zsírt fog égetni a koplalással. Jó persze lehetséges hogyha ez a cél: [link]
2016. máj. 26. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:
#4* Akart lenni az az elején bocsi.:D
2016. máj. 26. 09:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha úgy működne az izombontás ahogy itt sokan beállítjátok, már a fél világ negatív mennyiségű izomzattal rendelkezne...
2016. máj. 26. 11:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Amúgy azért tekersz könnyebben részegen, mert alkohol=stressz=adrenalin termelés...

A kutyák is ezért támadnak a részegekre.

Mert az adrenalin szaga miatt a furcsa viselkedést tévesen agresszivitásnak vélik.

2016. máj. 26. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!