Altus hátsó váltót hogyan kell beállítani, ha nem vált le az 1-es fokozatba?
Csak a kettesig. Akkor a váltó bowdent kell feszíteni / lazítani?
Vadonatúj hátsó váltó.
Na akkor elölről.
tedd fel a bringát állványra, hogy tudd hajtani kézzel.
Lazítsd ki teljesen a bowdent, elöl tedd a középső(outin a kis tányérra) a láncot
tekerd lassan a pedált és közben feszítsd a váltót befelé(ahogy egyébként a bowden húzná)
ha feltolod és nagyobb erőkifejtés nélkül eléred a legfelső fokozatot, és túl sem tolod, a felső végállás rendben.
Ugyanezt el kell játszani az alsó végállás esetében is.
A váltótesten lévő két kis csavarral tudod pontosan beállítani.
Ha ez megvan, a legalsó lánckerékre tedd a láncot, állítsd hozzá megfelelően a váltókart.
A bowdent óvatosan kézzel feszítsd meg és rögzítsd a csavarral.
A váltogatást játszd végig a váltókarral is a váltókaron és/vagy a váltón lévő finombeállítóval pontosítsd az egyes fokozatok pozicióit. ha állványon megy, próbáld ki lábbal tekerve.
Ennyi leírva. Ha sosem csináltad még, nem lesz egyszerű. de sosem tanulod meg, ha ki sem próbálod.
Állványom nincs, fejtetőre fordítva is be lehet állítani?
A váltókart persze akkor nehezen lehet váltani, de nincs sajnos állványom.
Mindig szerelőhöz viszem, de most napokig nem lenne időpont és meg szerettem volna tanulni beállítani.
Elvileg igen, de akkor majd többet kell finomítani menet közben.
De a végállásokat így is jól be lehet lőni.
Egy dolog ami most probléma, hogy ha hátul a lánc a legkisebb fogaskeréken van, és elől meg a legnagyobb tányéron, akkor a lánc súrlódik az első fogaskerekek láncterelőjével. A végállásokat elvileg jól beállítottam.
Amúgy sikerült köszönöm, és találtam egy shimano leírást, belinkelem hátha másnak is segít.
Altus Hátsó váltó használati:
Első váltó:
Nem fut párhuzamosan a lánc a vázzal. Furcsán is néz ki, amikor fejre állítom a bicót.
(az outi az országúti?)
Igen országúti.
a lánc minden fokozatban másképp áll. Nagyon ritkán párhuzamos a vázzal. Ezt csak egysebességes bicikliknél kell és lehet pontoan belőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!