Régi 27-es vázba belefér egy új 28"os kerék?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 22. 11:59
1/6 Alex Fly válasza:
Persze. Minden további nélkül kicserélheted a 630 mm átmérőjű 27"-ost a 622 mm-es 28-asra.
2/6 anonim válasza:
Ahogy az első is írja, a 28-as kerék valójában kisebb a 27-esnél. Azért megtévesztő a számozás, mert másképpen mérik.
Annak nézz utána, hogy a fékkel nem lesz-e gond. Felteszem, patkófék van a régi kerékpáron. Azt kell megnézni, hogy a fékpofákat lehetséges-e 4-5 mm-rel lejjebbre állítani. A hosszabb erőkar miatt (vagy nem tudom miért, de ez a tapasztalatom) sajnos valamivel gyengébb fékhatásra kell számíts.
3/6 A kérdező kommentje:
Majd azert akarom lecserelni, mert ez meg regi acel es a fekezo resze is barazdas, tukor sima kromozott. Nehezebben fekez. Tudok majd ra venni rendes orszaguti feket, azon nem mulik.
2016. ápr. 22. 20:39
4/6 anonim válasza:
De épp ezt mondják előttem, hogy nem "rendes" országúti fék kell, hanem ún. hosszú benyúlású. És én így látatlanban a fékkart is lecserélném.
5/6 A kérdező kommentje:
A fékkar az nem a régi kos kormányra való, hanem zsír új alu.
2016. ápr. 23. 16:31
6/6 Alex Fly válasza:
A benyúlásban 4 mm különbség van. Eddig egyetlen esetet sem ismerek, ahol ez probléma lett volna. Mindenesetre a régi 27-esek általában alapból hosszúbenyúlású fékekkel voltak szerelve, ezt érdemes cserélni egy olcsó Longus kétfoegáspontosra. Ég és föld a különbség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!