Le lehet-e szerelni a bowdenház visszatartót a vázról, ha a vázban szeretném elrejteni a teljes kábelezést?
Sziasztok!
Van egy Neuzer Whirwind 1.0 kerékpárom és szeretném elrejteni a bowdeneket a vázban. Viszont van a vázon 2 db bowdenház visszatartó (bowdentámasz) amin van állító csavar. Szerintetek ezek leszedhetők?
Vannak olyan bowdenvezetők, amit vázfuratba lehet illeszteni és azok egyben bowdenház végek is, vagyis a vázban futó bowden így már szabadon fut.
Na az megoldás lehet, de ne feledd, ha fékváltókarod van, akkor ez az egyetlen pontod, ahol van állítócsavar a bowdenfeszességhez.
Vagy akkor ehelyett alkalmaznod kell bowdenház közé ültetett állítócsavart, ilyet:
Szerintem igen. Csak a bowden befogásával kutya rossz első váltőt állítani. Főleg Dura vagy Ultegra fékváltókar esetén, ami kis és nagy lánckerékre is két állást enged.
A kormányvég váltókarnál egyszerűbb a helyzet, hiszen az első nem pozíciós, de azért legalább az első váltóhoz és javaslom azt a menetes közdarabot.
Mindenesetre még mindig nem értem, miért akarod eltüntetni a bowdent, csak esztétika?
Mert a Neuzernél jóval drágább alu vázak ugyanígy vezetnek, karbonon szoktak inkább bújtatni.
Amúgy itt az én lovam, ismerős a váz? :D
Köszönöm a válaszod. Igen esztétikai dolog miatt szeretnék rejteni, meg azért is mert télen is hajtom és, hátha tartósabb lesz a bowden (kb. 2 éve van meg és sajnos hamar elrohad rajta...).
Meglepő a hasonlóság, bár az enyém fekete :D
Én csak köszörült, korrózióálló bowdeneket használok és a bowdenházba be szoktam nyomatni a TF2 zsírzó spray-ból. Sosem rohad be. Egyébként 2-3 évente az összes bowdenezést CSERÉLEM, bowdenházakkal együtt. Persze ilyenkor a bandázs is megy a kukába a kormányról.
Pár évente a bolhát is a váz alján, mert berágódik a bowden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!