Bikefun bringa U lakatomat miért nem lehet kinyitni saját kulcsával? Hogyan vigyem haza a bringámat?
Lekötöttem a bringát, most is kint van az utcán. Mire haza szerettem volna menni vele, hiába beletettem a saját kulcsát, a kulcs nem fordul el 180 fokig, csak 90 fokig. Ettől tovább egyáltalán nem megy, mintha ott lenne úgymond a holtpontja. Sosem volt gond a lakattal, mindig könnyedén záródott-nyílódott, csak most megadta magát, s most kint van az utcán. :D Nem tudok mit csinálni vele. Esetleg valami ötlet? Mit tehetek ezellen? (megjegyzendő még, hogy már próbáltam mindenféle szögből, oda-vissza mozgatni a kulcsot, a lakatot, stb., de egyszerűen nem megy tovább a kulcs 90foknál.)
Ilyen lakatról volna szó:
Van pótkulcs, s azzal is próbálkoztam, de azzal is sikertelenek voltunk.
Utánanéztem ezen WD40 spray-nek, ám érdemes megemlíteni, hogy nem volt eső alatt a lakat, valamint ahogyan említettem, MINDIG könnyedén kinyílt (mint kés a vajon). Csak most, a kulcs 90 fokig fordul el, s tovább pedig nem hajlandó elfordulni, ha nagy erővel hatok rá, akkor sem. Fogalmam sincs, mitévő legyek, a lakat még viszonylag újnak is mondható, nem szívesen fűrészelném le :/
Megkérdezhetem, hogy ennek mi lehet egyáltalán az oka?
Volt egy másik lakatom, na az volt, mikor szorult a kulcs benne. Kellett vele szarakodni, ám miután beolajoztam, megoldódott egy időre. Ellentétben ezzel a lakattal nem volt sosem gond, valamint a jelenlegi "tünetek" sem hasonlítható össze az akkori jelenségekkel.
Nem lesz szakszeru de remelem ertheto lesz...
Szval valszeg a reteszelest vegzo lemezkek kozul az eggyik elfordult a tobbitok ( ha lampaval belenezel valszeg latnibis fogod).
Benyonod a kulcsot ameddig bemegy, nyomvatartod, es kozben nem tul erosen es viszonylag gyorsan jobbra-balra forditgatod a kulcsot..nehany masodperc az egesz...a lenyeg hogy a nyomast es forditgatast egyszerre kell csinalni
MEGOLDÓDOTT! Köszi mindenkinek! :)
Egy kis étolaj kellett neki és már csúszott, mint állat! :D
tanulság
vegyél márkásabb lakatot
Citadel és Kryptonite lemezzáras lakatokkal is volt hasonló tapasztalatom, nem a Bikefun sajátja. A megoldás az volt, hogy nyitás közben rázogatni kellett a lakatot, ha rá jött a bolondóra. A Krypto kicsit kevésbé rossz, mert az záráskor produkálja ezt, nyitáskor sosem. Valószínűleg valami koszszemcse okozza. 90 fokig amúgy bármilyen kulccsal el lehet fordítani emlékeim szerint.
A másik tipikus ok valóban az, amit valaki feljebb írt, hogy a legbelső lemez a lemezzárban kissé elfordul és a kulcs nem megy be teljesen. Ezt a zárba nézéssel ellenőrizni lehet.
Az olajat meg pucold ki a lakatodból, inkább grafitport szórj bele. Az kiszedi a koszt és kihullik, ha "végzett".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!