Nehéz tekerni a biciklit ez mitől lehet?
Vagy lapos a gumi, vagy szorul valami (csapágy, fék).
Vagy gyenge a lábad vagy épp egy emelkedőn vagy :)
Azért ennyi alapján nem egyszerű megmondani.
Emeld fel a levegőbe és pörgesd meg a kerekeket. Aztán tekerd meg kicsit és úgy is nézd.
én is szorulásra tippelek:fék,csapágy. esetleg a lánc is lehet ludas.
szeddszét és tisztits meg mindent:csapágyak,lánc és állitsdbe a féket.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, valószínűleg a fékpofák voltak túl közel.. Bezsíroztam mindent!
A csapágyhoz nem értek, azzal mit kéne csinálni? Szétszedni/szorítani/lazítani/bezsírozni?
Akkor most jó?
Ha a fék volt a baj (azt remélem, nem zsíroztad meg :) ), akkor ne piszkáld a csapágyakat. Ne javítsd meg, ami nem romlott el :)
Nagyságrendekkel jobb, igen, köszönöm!
Már csak annyi probléma maradt, hogy kattog és nyikorog a bicikli, valahol középső tájon. Ha ránehezedek inkább nyikorgó hangot ad ki (talán a hátsóteleszkóp?), ha meg folyamatosan tekerek, akkor néha kattog (valahol a lánc környékén?).
Esetleg erre ötlet, hogy mitől lehet?
A kattogás lehet beállítási gond is, de utalhat hibára is.
A váltót kellhet állítgatni, de azt így nem lehet leírni, legalábbis én nem tudom :)
A nyikorgás helyét kellene megtalálni és valószínűleg segít rajta egy kis olaj.
A zsírt amúgy érdemes kerülni, mert bele ragad a sok kosz meg por és az nem tesz jót. Inkább olajozd.
ha drága(200000+) bringa akkor a hátsó teló nem nyikoroghat/kattoghat.
inkább középcspágy/monoblokk lehet a probléma forrása.
szétkell szedni,vagy cserélni.
ha nem értesz hozzá vidd szervízbe.
és tényleg ne zsírozz:bele ragad a por piszok,és elkezdi csiszolni a felületeket,ami ezért kotyogossá vállik,kilazul,szétesik,illetve rosszabb tömitése lesz és a víz is bejuthat ami rozsdásít. (acél váz esetén)
Köszönöm a válaszokat!
Nem zsíroztam (rosszul fogalmaztam), GT85-öt használtam (nem tudom minek minősül, kenőanyag, zsír, olaj?), ez megfelelő a biciklire?
Egyébként nem drága bicikli 20-30e Ft volt, több, mint 10 éve, úgyhogy perpillanat örülök, hogy egyáltalán még használható!
A csapággyal kapcsolatban, abszolút nem értek hozzá, nem is merném szétszedni, köszönöm a tanácsot, akkor igyekszem elvinni szervizbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!