Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » MTB-be milyen hátsó felnit...

MTB-be milyen hátsó felnit ajánlanátok ami nem megy tönkre 3 hét alatt napi normál használat esetén?

Figyelt kérdés

A jelenlegi egy 26-os alufelni, és az a gond vele, hogy pár hét után egy erősebb megtekerést követően egyszerűen kiszakadnak a küllők a helyükről, a kerékbe nyolcas lesz, használhatatlanná válik.

Nincs kátyuzás, se offroad használat és mégis igy járok vele.

85-90 kg os embernek kéne. KErestem már acélfelnit hazsnáltba is a neten mindenhol de ez egyszerűen kiment a divatból ahogy látom mert mindenhol az alu alu alu.

Max 10 ezret szánnék a dologra, és nem szeretnék fogaskerekeket átszerelni se stb vacakolást.

Ötlet?

2015. dec. 24. 13:32
 1/6 tothp ***** válasza:

10E-ből elég komoly felnit vehetsz:

Aluminim legyen(az acél nehéz és egyáltalán nem erősebb. ezért ment ki a divatból, ráadásul vizesen még a fék sem fog rajta)

legyen zárt profilú:

[link]

Esetleg szegecselt:

[link]

De szerintem más baj lehet. Valószínüleg nem jól van kicentírozva a kereked. 100 kiló vagyok,rengeteget mentem csomaggal, úttalan utakon. Most egy Cargo biciklit hajtok, azon mondjuk valami extraerős kerék van. de ha megpakolom több mint 2 mázsa gurul két keréken. nem csuklott még össze kerék alattam soha.

2015. dec. 25. 01:38
 2/6 A kérdező kommentje:
A centírozással nem lehetett szerintem gond, mert a küllőszakadás előtt egy miliméter hiba nem volt a kerékben..
2015. dec. 25. 09:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja és nem a felniből szakad ki a küllő hanem az agy felőli részből, szinte mindig úgy járok, hogy a küllő görbített vége egyszerűen beletörik az agyba..
2015. dec. 25. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy a nagyon gagyi küllök sorra szakadnak ki, mintha gyermekkoromban lett volna ilyen tapasztalatom :) De akkor miért a felnit akarod cserélni? Tisztességes küllők (pl. DT) a gyepálást is jól bírják, nemhogy a "Nincs kátyuzás, se offroad használat" tipusú meneteket.
2015. dec. 25. 12:31
 5/6 A kérdező kommentje:
kompletten az egész kereket kicserélném legszivesebben, mivel nem szeretnék a nyolcvanhat küllővel játszani fél napot megfelelő szerszám nélkül ráadásul..
2015. dec. 25. 13:41
 6/6 tothp ***** válasza:
Akkor vidd el a kiválasztot felnit, agyat egy szakszervízbe, ott rendesen befűzik. legalább 3 gyártó küllőiből lehet választani. Ezek mind más árfekvésűek. az olcsóbb vacakok 10-15 ft, Egy DT küllö 50 ft körül lehet most. Javasolnám a drágábbat. megéri, hogy ne hetente tégy tönkre egy kereket a semmivel. kicentírozzák. futsz vele 50-100 km-t. aztán ráigazítanak (jobb helyeken benne van az árban). Aztán bajod egy szál se. Ha tényleg ilyen kíméletesen bánsz a bringával, évente egyszer át kell nézni, de egyébként a világ végére elvisz majd a cucc.
2015. dec. 25. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!