Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi kattog a biciklimen? Kezd...

Mi kattog a biciklimen? Kezd bosszantani!

Figyelt kérdés

Amikor kiállok a nyeregből, és nagyobb fokozatba teszem van mikor folyamatos hajtásnál és ha úgy igazán elkezdem hajtani, valami kattog, tehát mintha a váltó váltana ilyen aprókat, de nemvalószínű, hogy ez, lehet a gond? :S Lánc olajozva van rendesen, maga a bicaj szépen fut, szépen vált, egyedül "komolyabb" terhelésnél, kb. minden pedálfordulatnál hallható egy kis Kattanás mindig ugyan azon a ponton!

(Ez a jelenség már egy ideje fent áll, de akkor, ritkán fordult elő, most már kicsit gyakoibb.)

Csapágy... küllők?... Mégis mi lehet?

Mindent néztem már semmire nem jutottam.

2015. nov. 30. 13:04
 1/8 anonim ***** válasza:
A hátsó agyba van a hiba. Ha szétszeded megfogod látni mi kopott el. Az ami hajtja a kereket, hajtásnál beakad. A nevét nem tudom de , szabadon futó elv az alapja.
2015. nov. 30. 13:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet a középső is (amiben forog a pedál).
2015. nov. 30. 14:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyan ez volt a bajom... Minden kicseréltem... Hátsó valto, monoblokk, lanc... Mindent és tudos mi volt??? A pedál... Fu mennyi ideig voltam szerelőnél.

De a hátsó váltóm is kattogott... Mind2-t nezesd meg.

Hatso valto, pedal

2015. nov. 30. 16:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Elég nagy összegben mernék tippelni a monoblokkra, szerintem lassan megérik a cserére. Igazából ha most kiszednéd és csavargatnád, jó eséllyel semmit sem hallanál, mivel a hangját igencsak felerősíti a váz.
2015. nov. 30. 17:43
 5/8 tothp ***** válasza:

Gondolom hagyományos négyszögtengelyes hajtóműved van.

Kattanás mindíg akkor, amikor a bal pedál már túl van a holtponton és azt kezded taposni.

Mi lenne ha először "csak" úgy emberesen megtépnéd 14-es csőkulcsal a középagy tengelyén a csavart, ami a hajtókart tartja?

még mielőtt költségekbe vernéd magad.

2015. nov. 30. 23:57
 6/8 Krisz85 ***** válasza:

szia

igen nekem is a pedál volt főleg amikor ülve nagy áttétellel hegyen tekertem a look klipszes pedál volt, szét kell szedni és be kell kenni

a youtube on van róla videó hogy kell

https://www.youtube.com/watch?v=LnVBoFjD-Fk

2015. dec. 1. 20:39
 7/8 anonim válasza:
Nálam is ez volt a gond hogy minden tekerésnél kattogott a pedál, szerintem nálad is ez lehet a gond.
2015. dec. 6. 23:21
 8/8 Wadmalac ***** válasza:
A mocorgó középcsapágy csésze is jó tipp lehet. Nekem eddig még minden ilyen zenélés onnan származott, kivéve egyszer egy vázrepedést a láncvilla és a középcsapágyház találkozásánál.
2015. dec. 8. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!