Országúti kerékpár guminyomás?
Sziasztok!
Az országúti kerékpárom kerekeibe idáig csak olyan 3-4 bart tudtam belefújni (kézi pumpával). Így volt az átlagsebességem olyan 25-30 km/h sík terepen.
A kérdésem az lenne, hogy mennyivel gyorsabb lesz a sebességem, ha belekerül a 8bar légnyomás? Lényeges lesz a változás? (rendeltem 10baros pumpát)
ha a gumid bírja a 8 bar-t...
egyébként lesz jelentősebb javulás hiszen csökken az út és a gumi közötti ellenállás, ezáltal gördülékenyebb lesz
nekem montim van, 4,5 a max amit belefújhatok
4 baron tartom, mert aszfaltgumi van rajta és így remekül lehet vele hasítani.
ha 3 bar van benne, azonnal feltűnik, hogy mennyivel nehezebb menni és több erő kell hozzá.
Köszönöm a válaszod!
A gumi gyártója szerint max 9 barig fújható , így gond nélkül bele lehet tenni a 8-at. Kíváncsian várom, mennyivel lesz könnyebb a tekerés, és így mennyi lesz majd az átlagsebesség. :)
35-40km/h kb
belső gumi van benne?
az is bírja ?
"országúti kerékpárom kerekeibe idáig csak olyan 3-4 bart tudtam belefújni"
Höhö :)
Ha rendesen fel fogod fújni, az első sarokig 50x fogod majd elmondani "hogy én eddig mekkora marha voltam..." :))
Csoda, hogy eddig nem gyűjtöttél be 50 defektet.
3-4 bar nyomásnál gyakorlatilag leér a felni az útra.
8 barral úgy fog gurulni, mint csapágygolyó az üveglapon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!