Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti kerékpár guminyomás?

Országúti kerékpár guminyomás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az országúti kerékpárom kerekeibe idáig csak olyan 3-4 bart tudtam belefújni (kézi pumpával). Így volt az átlagsebességem olyan 25-30 km/h sík terepen.

A kérdésem az lenne, hogy mennyivel gyorsabb lesz a sebességem, ha belekerül a 8bar légnyomás? Lényeges lesz a változás? (rendeltem 10baros pumpát)

2015. okt. 30. 13:22
 1/10 A kérdező kommentje:
(28as kerékpár, 59-es vázmérettel)
2015. okt. 30. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:

ha a gumid bírja a 8 bar-t...

egyébként lesz jelentősebb javulás hiszen csökken az út és a gumi közötti ellenállás, ezáltal gördülékenyebb lesz

nekem montim van, 4,5 a max amit belefújhatok

4 baron tartom, mert aszfaltgumi van rajta és így remekül lehet vele hasítani.

ha 3 bar van benne, azonnal feltűnik, hogy mennyivel nehezebb menni és több erő kell hozzá.

2015. okt. 30. 13:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

A gumi gyártója szerint max 9 barig fújható , így gond nélkül bele lehet tenni a 8-at. Kíváncsian várom, mennyivel lesz könnyebb a tekerés, és így mennyi lesz majd az átlagsebesség. :)

2015. okt. 30. 13:37
 4/10 anonim ***** válasza:

35-40km/h kb

belső gumi van benne?

az is bírja ?

2015. okt. 30. 13:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Belső gumi is van benne, szettben vettem, így ugyanaz a gyártó és a típus is mint a külső, tehát mind a kettő ugyanakkora nyomást bír
2015. okt. 30. 16:15
 6/10 anonim ***** válasza:
80%

"országúti kerékpárom kerekeibe idáig csak olyan 3-4 bart tudtam belefújni"

Höhö :)

Ha rendesen fel fogod fújni, az első sarokig 50x fogod majd elmondani "hogy én eddig mekkora marha voltam..." :))

2015. okt. 30. 17:50
 7/10 A kérdező kommentje:
@zoligyerek: Ez kedves tőled, jót nevettem. :) ;) Remélem tényleg azt tapasztalom, amit írtál :D :D
2015. okt. 30. 17:52
 8/10 anonim válasza:
Országútiba kevés a 3-4 bár nyomás. Nem csak azért mert így a gördülési ellenállás nagyobb hanem azért is mert ugye a felni közelebb van az országúti gumiknál az aszfalthoz mint egy monti guminál ezért sérülékenyebb is. Egy úthibánál könnyebben lehet defektet kapni vagy esetleg a felni is sérülhet ezért is kell legalább 6-7 báron tartani a gumi nyomását. Én mindig 7 Bárra fújom.
2015. okt. 30. 18:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, csak nem volt alkalmam nagyobbra fújni idáig (2x-3x tekertem vele, kipróbálásképpen, mert még új), ezért is rendeltem 10 baros pumpát, hogy a 7-8 bar könnyedén belemenjen. :) Csak a sebesség és feeling miatt tettem fel a kérdést. :)
2015. okt. 30. 18:07
 10/10 Wadmalac ***** válasza:

Csoda, hogy eddig nem gyűjtöttél be 50 defektet.

3-4 bar nyomásnál gyakorlatilag leér a felni az útra.

8 barral úgy fog gurulni, mint csapágygolyó az üveglapon. :)

2015. nov. 2. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!