Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen szerszamok szüksegesek...

Milyen szerszamok szüksegesek bicikli szereleshez?

Figyelt kérdés

28-as meretü Schwinn Csepel Landrider-em van,

[link]

hasznaltan vasaroltam,es szeretnek rajta egy ket alkatreszt kicserelni, illetve erdekel a karbantartas,de kezdö vagyok,eddig meg nem foglalkoztam vele.

Az inetrneten több oldalt is atneztem,es legtöbben a villaskulcs, imbuszkulcs,csavarhuzo, lancleszedö,pedalleszedö stb szerszamokat ajanljak,de jo volna tudnom a mereteket pl megveszek egy villaskulcs keszletet,es csak 5db-t hasznalok a 12-böl.

Van ugy,hogy ellentetes oldalon ra kell fogni,h lazitsam,meghuzzama csavart,es akkor egy meretböl kettö kell.

A kormanynal az imbuszfejü csavar meretet nem is tudom.

Nyilvan ha beviszem darabonkent az alkatreszeket, a bringas boltban kicserelik,de szeretnek erteni hozza

köszönöm a valaszokat,

szep napot nektek

2015. okt. 4. 09:53
 1/2 tothp ***** válasza:

Alap szerszámok:

imbusz 4-5-6-8

villáskulcs 8-9-10

gumileszedő

küllőkulcs

csavarhúzó.

ez annyira alap, hogy ilyeneket illik magadnál hordani.

továbbiakban 13-14-15-(17) es villáskulcs. ezekből kell lapos is, amivel a kónuszok kontraanyáihoz hozzáférsz. 14-es dugókulcs az áttételhez

extra. és drága cuccok: monoblokk kiszedő, hajtókar leszedő, racsni/kazetta leszedő célszerszámok

nagyjából. de biztos van, amit kihagytam

2015. okt. 4. 17:07
 2/2 anonim ***** válasza:
egyszerűbb és olcsóbb, ha előre összeállított bringás szerszámkészletet veszel... + max ha valami éppen nincs benne, akkor is jobb 1-1 db valami miatt mérgelődni és elszaladni venni egyet, mint, összevásárolni mindent horror áron.
2015. okt. 4. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!