Milyen szerszamok szüksegesek bicikli szereleshez?
28-as meretü Schwinn Csepel Landrider-em van,
hasznaltan vasaroltam,es szeretnek rajta egy ket alkatreszt kicserelni, illetve erdekel a karbantartas,de kezdö vagyok,eddig meg nem foglalkoztam vele.
Az inetrneten több oldalt is atneztem,es legtöbben a villaskulcs, imbuszkulcs,csavarhuzo, lancleszedö,pedalleszedö stb szerszamokat ajanljak,de jo volna tudnom a mereteket pl megveszek egy villaskulcs keszletet,es csak 5db-t hasznalok a 12-böl.
Van ugy,hogy ellentetes oldalon ra kell fogni,h lazitsam,meghuzzama csavart,es akkor egy meretböl kettö kell.
A kormanynal az imbuszfejü csavar meretet nem is tudom.
Nyilvan ha beviszem darabonkent az alkatreszeket, a bringas boltban kicserelik,de szeretnek erteni hozza
köszönöm a valaszokat,
szep napot nektek
Alap szerszámok:
imbusz 4-5-6-8
villáskulcs 8-9-10
gumileszedő
küllőkulcs
csavarhúzó.
ez annyira alap, hogy ilyeneket illik magadnál hordani.
továbbiakban 13-14-15-(17) es villáskulcs. ezekből kell lapos is, amivel a kónuszok kontraanyáihoz hozzáférsz. 14-es dugókulcs az áttételhez
extra. és drága cuccok: monoblokk kiszedő, hajtókar leszedő, racsni/kazetta leszedő célszerszámok
nagyjából. de biztos van, amit kihagytam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!