Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nagy különbség van országúti...

Nagy különbség van országúti kerékpárnál, ha a 28mm széles külsőket,20mm-esre cserélem?

Figyelt kérdés
Könnyebben gurul, màs vàltozik még?
2015. aug. 27. 05:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Könnyebben kicsúszik kanyarban... Bár nekem ez 1* sikerült 10 év alatt úgy, hogy télen is nyúzom.
2015. aug. 27. 07:24
 2/9 A kérdező kommentje:
És haladni könnyebb valamennyivel?
2015. aug. 27. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Mivel kisebb feluleten kapcsolodik a talajhoz, ezert csokken a gordulesi/surlodasi ellenallas. Kozetkezmeny: gyorsabb haladas es kisebb fekhatas (blokkolaskor).
2015. aug. 27. 09:41
 4/9 anonim válasza:
A kettő között nincs olyan nagy különbség, de ha rámegy a felnidre, akkor szerintem cseréld le.
2015. aug. 27. 11:49
 5/9 tothp ***** válasza:

Segít, de rizikósabb a gödrös utakon. Kanyarvételnél kisebb erővel dönthető.

A végeredménynél sok függ a gumi mintázatától, anyagától, és az üzemi nyomástól is

2015. aug. 27. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem sikerült, hozzájutnom 90 es évek beli még eredeti japán panasonic 19 es gumikhoz és hozzá belsőkhöz, 9bar nyomáson egy álom, olyan helyen, ahol 23-as gumikkal mentem rövidtávon 55-60km/hval, ezekkel ugyanakkora erőbedobással megvan az 65 is :)
2015. aug. 27. 22:18
 7/9 Wadmalac ***** válasza:

A 20-as gumik 8 bar feletti nyomást kívánnak. Rázósabb, de (persze jó minőségű gumival) sokkal jobb a gördülés, a kanyarstabilitás, minden. Elégtelenül felfújva hajlamosabb a felütéses defektre.

A kanyarban könnyebb kicsúszás, hosszabb fékút EGYÁLTALÁN nem igaz. Ez csakis a gumi és az út minőségétől függ!

De készülj fel, hogy a kisebb felfekvés és ezért nagyobb felületi nyomás van, így a gumikopás gyorsabb. Egy szezon és ugrott a rece.

Én egyébként inkább a 23-as gumiméretet javasolnám, nem sokkal rosszabb a gördülése a húszasnál, de sokkal kevésbé érzékeny a rázkódásra, felütésre.

Általában az amatőr versenyzők is ezt használják, éppen a kisebb defektveszély miatt.

2015. szept. 4. 09:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi. A 25 ös gumit mekkora nyomàsra célszerű fújni?
2015. szept. 5. 17:28
 9/9 tothp ***** válasza:
Típustól függ. Rá van írva. olyan 6-7 bar-ra tippelek. Országúton célszerű a felső határ közelébe fújni
2015. szept. 5. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!