Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hibát követtem el, ha 16-os...

Hibát követtem el, ha 16-os vázméretű 27,5 montit vettem? Magasság 165 cm, átlépési magasság 78 cm kb.

Figyelt kérdés

A vázméretajánlók szerint szóba jöhet nekem: 15,16,17 max 17,5 vázméret. Miért épp a Cube ajánlója? Mert Cube a bringa.

Ld.

HOW DO I DETERMINE THE CORRECT FRAME SIZE?

[link]

A kinézett bringa 17-ben nem létezik, csak 16 és 18-ban (meg 20 de az eleve kilőve).

Mivel a vázméret ajánló 15-tel indít és a max 17,5 így a rendelkezésre álló méretekből jó középértékként belőttem a 16-ot.

Annál is inkább mert volt már 18-as trekkingem a 27,5-el MTB-hez hasonló felnimérettel (28-as) és nagyon nem volt jó. Nagy volt.

Hát megvettem a 16-ot.

Az eredmény: katasztrófa. Nyereg hátratolva maxra, stucni kicserélve hosszabbra és így is kicsinek érzem.

Csak azt nem értem hol követtem el a hibát? Hogy ki kellett volna próbálni a boltban? Megtettem. De az hogy a boltban felülök az álló bringára és 5 perc múlva leszállok az ezek szerint semmit se jelent. Ott jónak tűnt. Használni nem engedik a boltosok érthetően (én se engedném ha boltos lennék).

Az kéne hogy megkapjam a bringát fussak vele legalább pár napot egy jó 100 km-t és az már tapasztalat lenne. De ilyen a mesében van csak.

A kérdés mindössze: hibát követtem el, vagy csak pechem van mezeien?

2015. aug. 17. 13:29
 1/1 Krisz85 ***** válasza:

Na első körben köszi, mert 163 cm vagyok és most fogok majd montit venni, de nekem a minél kisebb bringa annál jobb az elv? eladod? :D

milyen típust vettél?

78 cm az átlépési magasság? nem sok az egy kicsit? középcsapágy vonalánál mérve? vagy tőle 10 cm-re a kormány irányába?

szerintem sehol, olyan üzletet válassz ahol van tesztelési lehetőség, illetve a geometriai adatok, reach, stack stb-t nézd meg, jegyezd fel és ezek alapján dönts legköezelebb.

én meg itt parázok hogy túl nagy lenne a cbe 16 os méret, bár van egy csajszi aki meg eladta a 18 as bringáját egy ismerősömnek, pedig neki 16 lenne a jó és a 18 volt a megfelelő, érdekes a Cube geometria.

2015. aug. 18. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!