A Gyorszáras agyak vagy a sima tengelyes agyak az erősebbek? Meilyknek mi a hátúlütője, illetve előnye? Lehet-e tuningolni gyorszáras agyból tengelyeset csinálni?
Gyorsszaras, vagy atutotengelyes, ez a merevseg szempontjabol teljesen mindegy, hiszen a kerekagy vegei mennek a villaba, a rogzites fajtaja csak ott tartja azt, de nem a gyorsszar, vagy az atutotengely ul fol a villaban, hanem maga a kerekagy csonkjai.
Szereles szempontjabol kenyelmesebb es gyorsabb a gyorsszar (ezert ez a neve) ... atutotengelyes szerelesehez villaskulcs is kell, ezert talan lopas szempontjabol biztonsagosabb, de utkozben szerelni problemasabb (foleg ha nincs nalad megfelelo szerszam).
#5: az átütőtengely nem tudom, hogy jön ide... a kérdező a hagyományos tömör tengely és a gyorszáras viszonylatában érdeklődött. Kétségtelen, hogy az átütőtengely a legerősebb, legmerevebb konstrukció mind közül, nem véletlen a szinte kizárólagossága az extrémebb felhasználási területen -és terjed egyre jobban mindenhol. Viszont a kérdező számára ez nem releváns, hiszen ő a hagyományos megoldásokról érdeklődik; valószínűleg a kerékpár váza/villája nem alkalmas átütőtengely fogadására, hanem a hagyományos méretű tengelyekkel kompatibilis. Ezek közül személy szerint a gyorszárasat ajánlom, jóval merevebb, erősebb konstrukció, mint a tömör tengely. Egy kivétel azért van: a csúszópapucsos vázaknál a hátsó kerékhez nem igazán alkalmas, oda inkább tömör tengely való.
A kérdés második felére a válasz: igen, a tuning lehetséges, tömör tengely helyére lehet gyorszárasat szerelni -de tudomásom szerint az átmérőjük nem teljesen megegyező (9,7 ill. 10 mm), emiatt kónusszal együtt cserélhető.
Ezzel én is tisztában voltam hogy a gyorszárasat kilophatják hamarabb! Nem vagyok kuka a dologhoz csak ezeket nem értettem :) Dirt biket építek ejtőpapucsos vázzal! Akkor ezek szerint ugyanolyan merev a Gyoszáras mint a sima Tengelyes?
Utóirat: köszönöm az eddigi és a további válaszokat :) jah ás nem kompatibilis az átütős agyakkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!