Milyen tipusú rockridert vegyek? Egyáltalán att vegyek?
De szeretem az ilyen primitív embereket, mint itt az első hozzászóló is.
Rockrider 340et vettem én is anno, és nem bántam meg. 60ezer ft újjonnan kb. Magyarokhoz mérten itt már nem éppen azokkal a felszerelésekkel árulják, mint a külföldi dechatlonba, ahogy látom. Viszont kilehet fogni jót, én is kifogtam. Valamelyiket a noname szar marokváltóval árulják, valamit shimanoval. Én shimanosat választottam.
Az alap hátsó váltó hamar beadta magát, illetve az alap lánc is, pár héten belül, de az minőségileg olyan rosz volt, hogy nem is csoda, szerencsére garanciás volt, nem bírták tartani a két hetet, ezért felrakattam rá egy jobb hátsó váltót, illetve egy egész jó láncot, természetesen az áruház állta a költségeket. Azóta különösebb gondom nincs vele. Még a mostaniakon ahogy nézem elég gyenge a külső, de hát azt lehet cserélni. Ha 100ből akarsz, akkor jó ez 60ért, a másik 40et meg rálehet költeni. Hétvégente használom főleg, ami hétvégenként 100+kmet jelent, terepen, s aszfalton egyaránt. Nem hagyott még cserben sosem, egyetlen egyszer, az elején, amit írtam is hogy hátsó váltó, és lánc csere kellett. Ha kérdés van tedd fel, tudok segíteni ezzel kapcsolatban.
Az első hozzászólónak meg üzenem hogy nem mindenből kell a legdrágább, tökéletesen ugyan azt az élményt nyújtja egy 3ezer forintos váltó, mint egy 16ezer forintos váltó. Ez csak a mai embereknek van így, hogy csúcskategóriás kerékpárt próbálnak csinálni, nem értem mi a baj a v fékkel is, minek tárcsafék, úgyan úgy megállok vele, ha kell. Versenyen is már lassan én érzem magam rosszul, hogy a 12éves gyerekeknek, olyan biciklijük van hogy csak tátva marad a szám.
Most nem azért, utolsó válaszoló, de te sem lehetsz otthon annyira a bringázás témában, ha ilyen kijelentéseket teszel: "tökéletesen ugyan azt az élményt nyújtja egy 3ezer forintos váltó, mint egy 16ezer forintos váltó". Meg az, hogy ha Shimano van az alkatrészre írva, akkor az már übertechnológia. Tudod, a Shimano is gyárt félhulladékot filléres áron, és pl csúcskategóriás hajtőművet 150.000Ft-ért.
"nem értem mi a baj a v fékkel is, minek tárcsafék, úgyan úgy megállok vele, ha kell". Erre csak annyit tudok mondani, hogy gurulj már le V-fékkel egy zúzósabb XC szakaszon. DH-t nem is említem, mert akkor a példám ágyúval verébre szintű lenne.
" Versenyen is már lassan én érzem magam rosszul, hogy a 12éves gyerekeknek, olyan biciklijük van hogy csak tátva marad a szám." Ezt nem is értem, miért fáj neked? Ha megengedhetik maguknak, lelkük rajta. Voltam XC versenyen, igen, ott is ilyen volt, hogy a 13-14 éves kissrácnak 3x drágább bringája volt (az enyém sem 50k-ba került), mégsem méregettem vérgőzös tekintettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!