Ez az ötlet vérzik bármilyen sebből? (kerékpárépítés, kormánycsapágy)
Szóval, kerékpárépítésre (inkább átalakításra) adtam a fejem, de kormánycsapágy környékén elakadtam. Egyszer már szétszedtem és összeraktam a bicót, de a kormánycsapágy és monoblokk még mindig nem az én asztalom :D
Szóval azt a kis kupakot nem tudom levenni (szétrohadt a sok esőtől és elforog benne az imbusz), amit a villába csavarozol bele (kormányszár fölött), és összehúzza neked az egészet. Ezért nem tudom újra szétszedni, lemérni és megnézni, de 95%ig biztos vagyok benne, hogy 1,125 inches és aheades, intergált csapágyas és a váz nyakába illeszkedik.
Ha beviszem egy szerelőhöz a vázat és a villát azzal, hogy a villát vágja ki belőle és cserélje ki a kormánycsapágyat, van bármi további alkatrész a környéken, ami miatt kompatibilitási gond lehet? Vagy csak egy egy+nyolcados villa, azt méretre vágni, illetve majd abba beleütni azt a kis akármit a villába és összehúzni a villát/vázat/csapágyakat? Utóbbi az én elméletem. Jól tudom? Ez így működőképes ötlet? :D
Esetleg bármi más, amiről tudnom kellene?
kicsit zavaros, de megpróbálom kibogozni
Ha valóban "a-head":
kétféle csavarnak kell rajta lenni: egy felül, a villa tengelyvonalában. ez igazán csak összeszereléskor tart, egyébként pedig tartja a kupakot.
De kell ott lenni csavarnak oldalt is, ami mint egy bilincset, rászorítja a kormányfejet a villa nyakára.
A következőket tedd: a felső csavar fejét simán fúrd le(egy kellően nagy fúróval addig told, mig a fejrész le nem esik) kis gyakorlatot igényel.
Ha ez megvan a kupaknak le kell jönnie, mintha a csavart rendesen kicsavartad volna.
az oldalsó csavart(csavarokat) lazítsd fel. már lent is van a kormányfejed. A lefúrt csavar szára benne van egy kis csillagszerű lemezkében. azt óvatosan(ha elfér) a villaszárban told ki a másik oldalon. vagy fordítsd keresztbe a csőben és akkor felfelé is ki tudod húzni.
Ha csak egy csavaros a cucc, akkor az sima régi diós megoldás. Ha az összerohadt, az macerásabb.
A következőt tedd:
fúróm sajnos nincs, a csavar pedig kb kör, nem is imbusz, de azért valamit megpróbálok kezdeni vele.
a kormánycsapágyat amúgy is elvinném szerelőhöz. utána következő részeket meg tudjátok válaszolni?
van bármi további alkatrész a környéken, ami miatt kompatibilitási gond lehet? Vagy csak egy egy+nyolcados villa, azt méretre vágni, illetve majd abba beleütni azt a kis akármit a villába és összehúzni a villát/vázat/csapágyakat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!