Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen bicót válasszak?...

Milyen bicót válasszak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Bakonyba szeretnék erdőbe, réten menni, viszonylag gyorsan!

Ugye elég nagyok a magasságellentétek, sok felfele tekerés, sok lefele zötykölődés!

A teleszkóp lefele jó, mert nem annyira dobál, de felfele viszont lassít.

Akkor most hogyan válasszak?

Illetve milyen márkát? Ha valakinek van olyan amit szívesen ajánl és tényleg jó dombos hegyes terepre, akkor írja meg legyen szíves!

Előre is köszönöm!

2015. jún. 13. 22:42
 1/2 anonim válasza:
Teleszkópból lockolhatót vegyél, felfele menet kilockolod és akkor merev villaként viselkedik.
2015. jún. 13. 23:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Milyen márkát? Pfff... BMC.

Oké viccet félretéve, valami árszegmenst azért tényleg megadhattál volna, de alapvetően a felső kategória alatt a márkának nem sok jelentősége van.

Magyarországra egy hardtail montinál komplexebb gépre nem nagyon van értelme beruházni. Ha komolyan terepeznél vele akkor szerintem a tárcsafék alapvető (kizárólag hidraulikus, a mechanikus egy ördögi találmány, éles helyzetben szvsz életveszélyes).

Villából 100 mm-es rugóút általában a standard, Suntour XCR, XCT villák ha nem is nagyon jók, de kezdetnek betanulni bőven megfelelőek. Lejtőnek felfelé ha zavar a mozgása, akkor legyen lockolható.

A váltásrendszer témája szerintem eléggé túl van lihegve, én általában úgy vagyok vele, hogy ami a Shimano Tourneynál komolyabb (Altus, Acera, Sram X3), az már megteszi, Aliviotól felfelé pedig kimondottan jó.

Fontos kérdés még a kerékméret, a klasszikus monti ugye 26"-es, ezeket mostanában eléggé kiszorítja a piacról a sokkal divatosabb 27,5"-es és 29"-es méret. Mindnek van előnye és hátránya is, ez igazából személyes preferencia kérdése, szerintem mindegyikből próbálj fel párat, aztán érzed majd, hogy neked melyik fekszik igazán.

Térjünk akkor rá az árra. Egy ilyen feltételeknek alapvetően megfelelő hardtail monti újonnan olyan 140ezer körül már létezik. Pl.:

[link]

[link]

[link]

A határ felfele persze a csillagos ég.

Ha ezt sokallod, akkor kis szerencsével használtan olyan 60-80 kiló körül már kifoghatsz egy jó bicajt, persze jól meg kell nézned, hogy mit veszel. Itt érdemes a 26-osok között válogatni, a nagyobb kerekűek divatja miatt ezeket általában nyomottabb áron adják.

2015. jún. 14. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!