Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 26os kerék +gumi méretezés...

26os kerék +gumi méretezés hogyan?

Figyelt kérdés

akarok ujitani a bringámon egy kicsit a mostani kerék méret 26" a gumin meg 28x559 26x1 1/8 van irva,ugyan ilyen kereket nem találok dupla faluban csak ezt ----> [link]

voszint ez meg 17c méretü ami gözöm nincs hogy micsoda és hogy milyen gumi kell rá.

Szervizbe nem fogom elvinni, mert egy ház árát kérik...igy némi infora lenne szükségem.

2015. jún. 9. 23:27
 1/6 savanyújóska ***** válasza:
Mivan? 26x1 1/8 az valószínűleg collban van és az átmérőt, illetve a vastagságot jelöli. Az eBay-esen meg 26" a felirat, szóval nem értem mi a probléma. (Bár lehet amióta legutoljára nézted átírták.) Az sem teljesen világos, hogy mi a drága a szervízben, felnit szerintem kb. ugyanannyiért kapsz, a beszerelés viszont tényelg borzasztó, viszotn az meg nem kötelező.
2015. jún. 10. 00:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Hehe:-) nyilván col ban van.ugy értem a drágàt, hogy a boltból, szervibről megvenni.igy ha magamnakrakom össze úgy vélem hogy jobb és kicsit olcsóbb is lesz. Amúgy angliai árakat kepzelj.
2015. jún. 10. 14:32
 3/6 savanyújóska ***** válasza:
Jah, hogy Anglia, akkor igen, a szerviz kiesik. De továbbra sem értem honnan jön a 17c...
2015. jún. 11. 11:22
 4/6 A kérdező kommentje:
a helyzet az hogy nem találok ugyan olyan kereket ami most van dupla falúban,de volt egy hasonlo ami 559x 17c volt nem pedig 28..nagyon nem vágom ezeket a reek számoat a keréken.
2015. jún. 11. 23:31
 5/6 Alex Fly ***** válasza:
Az 559 az átmérő, a másik szám gondolom a felniszélességet jelenti. Ebből olyan méretet vegyél, ami megfelel a haszálni kívánt külső szélességének. Ehhez lehet táblázatokat találni a neten, pl. Sheldon Brown oldalán is van egy használható.
2015. jún. 12. 13:45
 6/6 A kérdező kommentje:

Van agumin egy másik szám is ami 28x559 akkor ez mi? :-) gondolom az egyik a gumi méret ami a 28$559 lehet a másik meg a felni ami meg 26x1 1/8

Ha úgy van írva hogy 26x1 1,75 az ugyan az mint az 1/8ad?

2015. jún. 19. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!