Mitől lehet ez a kattogás?
Figyelt kérdés
MTB kerékpárom hajtás közben elkezd kattogni és nem sikerül rájönnöm, hogy miért. A kattogás folyamatos de elég ritmustalan, kicsit arra emlékeztet, mintha valaki megállás nélkül egy golyóstollat nyomogatna ki-be.
Gyanítom, hogy a hajtókarral (Shimano Deore) lehet valami, mivel kizárólag tekerés közben jelentkezik, tehát mikor szabadon gurul a kerékpár, akkor nem. Terhelés alatt pedig erősödik, viszont mikor álló állapotban, a bicajt megemelve tekerem a hajtókart akkor egyáltalán nem, ezért nem is sikerült még konkrétan rájönnöm, hogy honnan jöhet a hang. Valakinek esetleg volt hasonló tapasztalata?
2015. jún. 8. 19:03
1/5 anonim válasza:
Nekem a nyergem kattog néha. A nyereg első része csuklós kialakítású és gyári kivitelnél is meg házilag módosítva is előfordul ilyen kattogás. Miután megbizonyosodtam róla hogy nem kényesebb helyről jön, nem is javítottam rajt többet.
2/5 Loner5303 válasza:
Én monoblokkcserét javasolnék, nekem ez megoldotta ezt a problémát. Csak nézd meg mekkora van benne (122,5mm pl.) és ugyanakkorát vegyél. Vagy a pedál is csinálhatja.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valóban a monoblokk lesz a gyanús. A pedál kizárva, azt már cseréltem, a nyereg szintén, mivel kiállva is hallani.
2015. jún. 9. 12:34
4/5 anonim válasza:
Szerintem is, vagy monoblokk, és ha az sem akkor a huzófej a gond.
5/5 A kérdező kommentje:
Monoblokk volt. Kivettem, ledzsuváztam, újrazsíroztam. Most hangját nem lehet hallani.
2015. jún. 23. 22:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!