Rugós nyeregcsőről mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Nekem a "normál" nyeregcső volt gyárilag a biciklimen. Olyan, amelyiknél 2 cső csúszik egymásba.
Nem tetszett. Nem éreztem stabilnak az ülést.
Nehéz volt beállítani, mert ha túl lágyra állítottam akkor minden buckán felütött, ha pedig annyira előfeszítettem a rugót, hogy ne üssön fel, akkor szinte semmit nem mozgott.
Ráadásul kb 5000km után egyszerűen szétesett.
Véleményem szerint marhaság.
1. A rugózástól állandóan változik a nyereg-pedál távolság
2. kis rázkódásokat egy megfelelően segghezálló nyereg és egy kényelmes betétes gatya megoldja (folyamatos tekeréskor egyébként sem a teljes súllyal terheled a nyerget)
3. komoly terepakadályokat illik nyeregből kiállva leküzdeni.
Pontosan, ahogy írták, elrontja az ideális nyeregmagasságot tekerésnél, ha meg kicsit már kotyog is, iszonyat bizonytalanná teszi a bringa érzését magad alatt. Nagyobb huplinál meg illik kiállni, az emberi láb igen jó teló. Országútizásnál, a 20 mm-es 8 baros gumikkal meg lehet szokni, hogy ami úthiba magasabb egy fekvő fém százasnál, annál már kiállsz. :D
Naszóval, többet árt, mint használ. Kivéve derék- és hátfájós bevásárló nagymamáknak. De ők nem a teljesítmény-tekerő kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!