Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Cseréljem a rozsdás küllőket?...

Cseréljem a rozsdás küllőket? Hogyan?

Figyelt kérdés

Szívesen megcsinálom magam, küllőkulcsot is veszek, vagy inkább vigyem szervizbe?

Befűzést tudom hogyan kellene, viszont hogy milyen hosszú kell, azt nem.

Olyat is olvastam, hogy montinál hátra jobboldalt a fogaskerekek miatt rövidebb küllők kellenek, igaz ez?

2015. máj. 4. 02:02
 1/8 A kérdező kommentje:

vagy csak mérjem le ehhez a dolgokat [link]

és vegyek olyat?

Ha megcsinálható szerviz nélkül is, érdemes egyenként cserélni, hogy ne legyen bonyolult a centírozás ha mondjuk 6-ot cserélni kellene?

Az épphogy rozsdást is cseréljem?

2015. máj. 4. 02:13
 2/8 A kérdező kommentje:
És egy plusz kérdés (de majd úgyis utánajárok), ha minden jól működik, mi az, amit zsírozni/kenni kell (pl mint a láncot) karbantartásképp?
2015. máj. 4. 02:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha rozsdás a küllő, akkor az egy elég régi/gagyi kerék lehet. Ebben az esetben én újrafűz(et)ném normális, rozsamentes DT/Sapim küllőkkel. Ha erre nincs pénzed, akkor nyugodtan cseréld ki egyenként őket, mert így lehet igazán tanulni, és a centrírozást is elsajátíthatod.
2015. máj. 4. 09:17
 4/8 anonim ***** válasza:
ha a küllők ilyen szarok, akkor milyen lehet az agy? meg a felni?
2015. máj. 4. 16:13
 5/8 A kérdező kommentje:

kb 10 éves a bicikli, karbantartva nem igazán volt, mert eleinte ritkán is volt használva, meg pénz sem lett volna rá.

Viszont jól volt tárolva, nem néz ki annyira rosszul, a felni teljesen jó állapotú, agyakon pontrozsda a közepén (ez mennyire rossz? csere?), és összesen csak 13 küllőn van egy kis rozsda, az sem durva.

Váltót állítgattam ma, mert nem működött rendesen, de nem sikerült normálisan.

Lehetséges, hogy csak a váltókar hibája? Mert az még csoda hogy egyben van :)

Vagy koszos lenne ennyire?

(hiába állítom be, hogy 1 váltás 1 fokozat felfele, lefelé nem mindegyikre ugrik vissza.

Leváltottam, és finomhangoltam hogy ráugorjon, utána teljesen rossz felfelé)

2015. máj. 4. 23:13
 6/8 Dreigang ***** válasza:
Küllők: ha nem marta ki a rozsda (csak felületi), akkor a csiszolás/lakkozás egyszerűbb lehet.
2015. máj. 5. 04:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem egy 10 éves, nem karbantartott agyba fűzni új küllőket kb olyan, mint spojlert hegeszteni egy 30éves farmotoros skodára.
2015. máj. 5. 16:35
 8/8 Dreigang ***** válasza:
Legutóbb egy 66 éves agyba/felnibe fűztem új küllőket, mert az eredetiek már menthetetlenek voltak, persze az agyat előbb rendbe tettem. :-)
2015. máj. 6. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!