Hát vérbeli verseny bringa soha nem volt és nem is lesz belőle...
Ezek a típusok (Sas/Apollo/Marathon/...) gyakorlatilag ugyanarra a vázra épültek, mint az elterjedtebb "parasztbiciklik", a különbség a magasabb szintű, túrázásra alkalmas felszerelésekben, kiegészítőkben van. Persze lehet rá outi alkatrészeket szerelni, elméletileg semmi akadálya annak, hogy karbon Mavic kerekekkel megbolondított full Dura-Ace szettet szerelj rá, ám a vázgeometria miatt soha nem lesz igazán versenyzésre alkalmas a gép (hogy az egyéb apróságokról most ne beszéljünk).
Ennek ellenére nem rossz gép ez: sokáig ilyen vázra épített géppel jártam és meg kell mondjam, igazán haladós, sportos jószág volt. De versenyezni eszem ágában nem volt vele, egyszerűen nem arra való...
Az egy nagyon nagyon öreg nehéz csotrogány. Nagyon örültem, amikor vagy húsz évvel ezelőtt meg tudtam tőle szabadulni!
Minden bajom volt vele. Leginkább, hogy nehéz volt begyorsítani és nehéz volt az egész gép, gyakran kotyogósodott a pedál rögzítő ék és az új már kotyogott mait bele kellett volna tenni mert már eleve kisebb volt mint kellene de csak 1-2 mm-errel. A váltóhoz le kellett nyúlni a vázra ha jól emlékszem. Hú, azt de utáltam. Szóval egy múzeális rettenet. Annál már csak a velocipéd volt nehézkesebb bicikli. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!