Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Régi vagy újabb?

Régi vagy újabb?

Figyelt kérdés
Ti régi,de még jól működő,strapabíró országúti kerékpárt vásárolnátok,a jó öreg ,strapás Shimano vagy Chmapa szettekkel,vagy a mai kornak jobban megfelelőbb,korszerűbbet?
2015. márc. 1. 16:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ mire használnám. Munkába járni, városban ügyet intézni a régit, de sportolásra előnyben részesítem a mai cuccokat. Persze erre lehet azt mondani, hogy 20 éve még azokkal tolták a versenyeken, akkor meg minek a mai technológia sokkal több pénzért, és ebben azért van valami.
2015. márc. 1. 22:51
 2/5 A kérdező kommentje:
A legnagyobb problémám a mai anyagok silánysága,nem tartóssága.Régen toltak bele anyagot rendesen és a szettek is nagyon strapabíróak voltak. Persze az régen volt ugye. És azóta a régi cuccok is elöregedtek.De lehet,hogy még így is jobban bírják,mint a mostani újak.A mostaniak,ha elkopnak,tönkre mennek,akkor húzós pénzért lehet cserélni egy újra,ami persze megint gyatra.Hát így nehéz döntést hozni :)
2015. márc. 1. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy vannak olyan komponensek, amiket érdemes újra cserélni.

Ilyen pl. a hajtómű, mivel az nagyon sokat fejlődött 20 év alatt. Merevségben, erősségben, súlyban tönkreveri a régieket.

Viszont váltók terén ezt már nem lehet elmondani, mert a súlyt leszámítva ugyanúgy boldogulsz a jó öreg cuccal.

Fékek terén megint csak nagy a fejlődés, az újak lényegesen erősebbek, ami azért nem mindegy.

Kerékagyban viszont a régi ugyanolyan jó, ha nem jobb. Maximum golyót cserélsz benne pár évente.

A vázakat tekintve pedig ismét ott a kérdés: egy átlag bringásnak kell-e karbonváz, vagy elég a régi acél, ami hajlik, mint hurka?

2015. márc. 1. 23:25
 4/5 anonim válasza:

A használtan vett peugeot országútimal a kékesről lefelé jövet véletlenül áthajtottam egy kb 5 cm mélységű kátyúba. Rögtön megálltam mert még a fogaim is összekoccantak. A kerékpárt átvizsgálva kiderült, hogy sem nyolcas sem tojás vagy tengelyferdülés nem következett be egyik keréken sem és egyéb hiba sem keletkezet.

Viszont a meridámmal amit teljesen újonnan vettem (több mint két évig gyüjtöttem a rávalót) és szinte még a széltől is óvom már kb féléves használat után nyolcas volt a hátsó kerékben és az első kerék kónusz csavarját is cserélni kellet mert a csavarból azon a részen ahol a golyók futnak apró darabkák törtek ki. A kónusz csavar hibáját a szervizben vették észre mivel, hogy én évente egyszer (tavasszal) mind a két kerékpárt elviszem egy megbízható szervizbe teljes átnézésre - olajozásra - zsírozásra. A szervizben mutatták meg hogyha a kereket körbeforgatva kb 5-10 centiméterenként megmozgatva voltak olyan részek ahol az első kerék kotyogott.

A peugeottal amit használtan vettem három éve (a fékpofa cseréjét leszámítva) semmi gondom.

2015. márc. 2. 10:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát ez az.Akkor éljen a jó öreg technika! :)
2015. márc. 2. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!