Tapasztaltak! Amatőr versenyeken mennyire jellemző, hogy olyanok is jelentkeznek, akiket nem elsősorban a versenyzés mozgat?
Szeretnék majd tavasztól versenyekre járni, de nem vagyok különösebben versenyző alkat. Igazából az sem zavar, ha a májusi nap lenyugvó fényében, szép lassan, utolsóként csorgok be a célba. Viszont szívesen ismerkednék hasonló érdeklődésű, új emberekkel és nézegetnék szép egyedi építésű bringákat is. Erre pedig a ezek a rendezvények tűnnek a legkézenfekvőbb alkalomnak.
Kinéznének emiatt, vagy vannak még olyanok akik csak a móka kedvéért jelentkeznek?
Elsősorban XC érdekel, de nem hiszem, hogy outisoknál nagyon más lenne a mentalitás.
Gyere el az EKKE-s versenyekre nyugodtan, sokan vannak, akik teljesítménytúra jelleggel tekerészik csak le.
Nekünk szervezőknek néha kicsit fárasztó, ha egy 150 km-es oúti versenyen esőben vagy tűző napon 40 fokban az utolsókra az élmezőnyhöz képest plusz három-négy órát kell forgalmat irányítani maradni, de annál jobban szurkolunk, amikor átmész és különben is, aki nem bírja, ne jöjjön segíteni. És a záróautó meg a forgalomirányítás is szigorúan bevár mindenkit.
Az ilyen rendezvények értetek vannak, függetlenül attól, hol vagy rangsorban.
Tavaly voltam először versenyen (ami igazából teljesítménytúrának volt hirdetve, de páran komolyan vették :D) a Tour de Zalakaros 60 km-es távján, még a régi montimmal, slick gumikkal, az indulókhoz képest pont középen végeztem. Nyáron a Balaton Bike Festen indultam másodszorra már a hosszútávon (105 km), itt az indulók közül az utolsó harmad elején végeztem.
Gyere nyugodtan, nagyon jó a hangulat, a szervezése ezeknek a versenyeknek kifogástalan volt. Idén tavasztól nekiállok keményebben edzeni, és szeretnék ezeken a versenyeken megint indulni.
Akkor pláne nem sietek, már van egy CUBE-om XD
Balaton és Bakony jöhet minden mennyiségben, nem messze lakom.
Ha a Balaton kerülőre mész, lehet, hogy találkozunk.
Egyébként az országútis versenyeinken volt, hogy fixis is indult. Vannak MTB-sek is gyakran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!