Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Télen a kerékpár üzletek...

Télen a kerékpár üzletek minek vannak nyitva, amikor szinte nincs is vevőjük?

Figyelt kérdés
Nem hiszem, hogy az a pár száz ember, aki a fővárosban hajlandó ilyenkor is biciklizni, képes nyereségessé tenni őket ebben az időszakban.
2015. jan. 20. 20:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Én alapvetően azt nem értem, hogy BP-n, a legkevésbé kerékpározható városban hogy a pitsába él meg annyi kerékpárbolt? Mert ugye nem 10-20 üzletről van szó :) Emellet télen már sima ügy :)
2015. jan. 20. 21:30
 2/9 tkodit ***** válasza:

Egy üzleti vállalkozás nem fog nyitvatartani, ha nem éri meg neki. Ergo valamiért megéri, vagy azért mert így is nyereséges, vagy egyéb okból.

Például az is gazdasági haszonhoz vezethet, ha ilyenkor is nyitva tartanak, akár kisebb veszteség mellett is, cserébe az a pár tucat ember nem szokik át máshova. Ha bezárnának az üzletek, azzal a maradék pár vásárló oda menne, ahol télen is kiszolgálják őket, aztán jól átszoknának.

Plusz szerinted mit csináljanak addig az alkalmazottaikkal? Küldjék őket 3 hónapos szabira? :D

Egy üzlet fenntartása nem olyan adhoc dolog, mint ahogy elképzeled.

2015. jan. 20. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Sok ilyen üzlet visz valamilyen téli sportágat is, így ekkor is van mivel foglalkozni.
2015. jan. 20. 23:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Amilyen árak vannak, nevetséges...

Imádok bicajozni, vennék is egy országútit, de újat 150 ért csak sz-rt kapsz, használtál meg nem akarok szerencsejátékozni... Egy rendes télis ruha szett 2-4x annyiba kerül, mint a jelenlegi biciklim.

Ha jó helyről szerzik az árukat akkor simán megtudnak élni, főleg ha van szervizük is.

2015. jan. 21. 00:40
 5/9 anonim ***** válasza:

amatõr de versenyszerûen mtb-zem, csak az elmúlt 2 hónapban költöttem közel 200ezret a hobbimra, és én csak 1 személy vagyok.

+ ne hidd, hogy csak a városban lehet biciklizni.

2015. jan. 21. 13:41
 6/9 anonim ***** válasza:

+ még az is benne van, hogy ilyenkor vannak a készletkisöprő akciók, emiatt ilyenkor rengeteg bringa fogy, és persze, akinek van pénze, például a 400ról 330ra leárazott biciklit megvenni, az vesz mellé rengeteg kütyüt, kötelező felszerelést is. + télen aki télen is bringázik, a sós utak sokkal hamarabb megesznek sok alkatrészt, szóval a szervizeseknek is van munkájuk.

ne abból indulj ki, hogy te nem bicikliznél télen, rengetegen vagyunk, akik kényszerből, vagy szeretetből, egész évben biciklivel járunk dolgozni, vásárolni, vagy akárhová. a munkahelyem, egy multinacionális cég, hiába van tél, hiába ha bokáig érő hó van, hiába ónos eső esik, a bicikli tárolónk dugig van.

2015. jan. 21. 14:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Nincs egy hete, hogy új bicajt vettem. Ilyenkor Karácsony után a tavalyi modelleket 20-25% százalékos akciókkal (ami egy többszázezres bringa esetén nem kevés pénz) kisöprik, hogy legyen helye az idei modelleknek.

Amúgy azt ne hidd, hogy ilyenkor télen (pláne az ehhez hasonló enyhe teleken) nem mennek tekerni a népek. Ismerek pár elvetemült montist, aki ekkor van elemében igazán, mert lehet menni sarazni.

2015. jan. 21. 16:19
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
A kérdésre csak annyit tudok mondani: nem tudom, de én örülök neki, hogy az utakon ebben a hideg, szeles időben alig vannak kerékpárosok. Az idegesítő tényezők listáján a szétnézni képtelen, de járdára azonnal lelépő gyalogos után közvetlenül a kerékpárosok következnek.
2015. jan. 21. 18:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem az tűnt fel már egy ideje, hogy az autósok közül, csak azok szidják a kerékpárosokat akik nem tudnak vezetni.

Mondjuk buszvezetőket megértem, mert egy két és fél méter szélességű csuklós busszal tényleg szenvedés kikerülni egy kerékpárost, aki befoglalta a buszsávot :D

De azok a rinyáló autósok, jogosítványt nem adnék a kezükbe. Főleg, hogy egyszer már majdnem elütött egy flegma mercédeszes, mikor direkt nyomta a gázt, hogy ne kelljen elengednie engem(, mert elsőbbségem volt). Arra nem számított, hogy nem állt szándékomban lassítani lassítani, félre is kellett rántania a kormányt, jól felszaladt a járdára. Reménykedtem benne, hogy betalálja azt a szép kis oszlopot a gyökere.

2015. jan. 21. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!