Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szobakerékpár szálkásításhoz?...

Szobakerékpár szálkásításhoz? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Heti 4x 1 óra súlyzós edzés(crossfit) mellé elkezdenék reggelente 3x egy órát tekerni. Kb. milyen gyorsasággal/erőbedobással tegyem, ha a szálkásítás a cél?

2014. dec. 24. 23:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Felesleges ennyi..
2014. dec. 25. 00:28
 2/8 anonim ***** válasza:
kelleni fog valami, amivel méred a pulzusod. Utána meg utána kell majd olvasni a neten hogy melyik tartomány az, ahol a szervezeted zsírból dolgozik és nem szénhidrátból.
2014. dec. 25. 11:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Aerob tartományban égeti a szervezeted a leghatékonyabban a zsírt, teljesen felesleges flancolás pulzusmérő órákkal vacakolni... az a tempó, amiben még épphogy tudnál lihegés nélkül beszélni.
2014. dec. 26. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
uhumm.... én 165-ös pulzus körül még akadálytalanul beszélek, de már rég átléptem a zsírégető tartományom...
2014. dec. 26. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:
arról, hogy rossz a szíved senki nem tehet, én az egészséges emberekről beszélek...
2014. dec. 26. 22:44
 6/8 anonim ***** válasza:
57%
vagy másik lehetőség, és valószínűbb, hogy éppen kamuzni próbálsz... ha 165-ös pulzusod van, és egészséges ember vagy, akkor azért van 165-ös pulzusod, mert a szíved már nem képes lassabban elegendő oxigént szállítani a szervezetednek, és ilyenkor bizony lihegni is fogsz... ha lihegsz, pedig nem tudsz lihegés nélkül beszélni... ha olyan edzett lennél, amilyennek vetíted éppen magadat, akkor pedig olyan intenzitású mozgásnál, amire gondoltál, kamuzás közben, nem kellene 165 -ös pulzuson pörögnie a szívednek... te kis kamugép...
2014. dec. 26. 23:00
 7/8 A kérdező kommentje:

akkor kicsit visszakanyarodva...

a zsírégető tartományt pulzus nélkül vagy pulzussal számoljam?

2014. dec. 28. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:

lesz pár helyesírási hibám, mert épp sok sört ittam...

Aerob testmozgás:

Mikor aerob tartományban mozogsz, a szíved, vérkeringésed tud elegendő oxigént és táplálékot szállítani az izmaid és egyéb testrészeid számára, ezért tartják ezt a tartományt a legjobbnak zsírégetés szempontjából, mert ilyen tartományban tudsz akár 1 vagy sokkal több órát is mozogni és így rengeteg kalóriát el lehet égetni...

mint már korábban kifejtettem, ha aerob mozgást végzel, elegendő oxigént és elegendő tápanyagot kap a szervezeted a véredből, így nem kell egyéb dolgokhoz, pl az izomzatodhoz nyúlnia... Aerob tartománynak minősül minden mozgásforma, amíg azt át nem léped.. hogy honnan tudtad, hogy átlépted? kb sehonnan, mivel nincsenek egyenszámok, minden ember más és más, másképp bír minden terhelést, így más lesz az aerob tartományának a felső határra is.. viszont örök igazság, egyszerű biológia, hogy mikor már nem elég amit a véredből kapsz oxigént, akkor bizony lihegni fogsz... tehát a legényszerűbb, ha épphogy nem lihegsz...

Anaerob mozgás:

A vérkeringésed nem tud elegendő oxigént és tápanyagot szállítani a szervezetednek, így aztán az izomzatod, miután kifogynak a glikogén raktárak, utány a saját izomszövetéhez fog nyúlni, és az izomzatodat fogja bontani a szervezeted további energia reményében...

2014. dec. 29. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!