Bármilyen SPD cipő jó bármilyen SPD pedálhoz?
Amennyiben a Simánjó SPD rendszerről van szó a cipő/patent/pedál vonatkozásában, akkor kötelességük kompatibilisnek lenni egymással.
Városba montis, vagy akár ilyen:
cipőt érdemes venni, mert azzal gyalogolni is lehet valamennyire.
A stopli pedálfüggő.
És mindenképpen, nem csak gyártó, de pedáltípus is fontos a stopli külön történő vásárlásánál. Még Shimano pedálokon belül is vannak eltérések.
Csak példaként, a VP-nek is van teljesen Shimano kompatibilisnek kinéző "SPD" patentje, aztán egyszer belelépsz vele egy Shimano SPD-be, szedheted darabjaira a pedált, hogy kiszabadítsd a cipőt, mert annyira nem kompatibilis, hogy el is engedje. :)
:D Neeeem.
A tudományok rovatban szobabútor vagyok, de átkukkantgatok a hobbijaim kategóriájába, sport(kerékpár/biliárd), android mókolás, humor.
SPD-SL, az outis szabvány, a sima SPD, amit Wadmalac linkelt pedig a montis. Én is így jártam, még nem ismertem az SL-t. Kértem egy pedált, aminek az egyik oldala SPD, a másik sima.
Aztán vettem hozzá egy SPD-SL stoplis cipőt, és akkor jöttem rá hogy teljesen más a kettő. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!