Megérné lecserélni a carbon szálas országútimon a sora szettet ultegrára mit nyernék vele?
Ajánlanék egy próbát.
Próbálj meg kemény gyorsítás közben, maximális láncterhelésnél váltani egy Sorával.
Hátul még megteszi iszonyatos csattanás-recsegés-ropogás közben, de első váltót előbb görbíted el, minthogy normálisan átváltson, még az is lehet, hogy a lánctányérodról is lekanyarít egy-két fogat. Meg hosszú távon jól szét is kotyog tőle a hátsó is.
Egy Ultegra vagy egy Dura-Ace pont az ilyen vadállat igénybevételekre van tervezve, az csont nélkül veszi az ilyen feladatokat.
Apropó kottyanás.
Olyan 5-10.000 km után fogd meg egy Sora lánckanalát alul és mozgasd meg a keréktengely irányába, lazán kotyogni fog egy centit is.
Az 1993-as 600 Ultegrám kb. 70-80.000 km után is max. 3 mm-t tud kotyogni.
Kb. ennyi a különbség. Van még más is, de azt meghagyom a grammbziknak, engem a súlykülönbségek ezen a szinten sosem érdekeltek.
az előttem szólónak nagyon igaza van!!!! osztom!
viszont télre legyen egy soras bringád, hogy a sós latyak ne cs...sze szét a bringát
az ultegra nem rossz, ráadásul ezekkel át tudod trimmelni első nagytányérról az egész hátsó sort akadásmentesen, míg egy soránál erre esélyed sincs
Plusz még a fékváltók közötti különbség ég és föld. És váltási pontosság is tartósabb tapasztalataim szerint.
Egy friss szériás Tiagrától is behánytam, ami ugye 1 szinttel feljebb van a Sorától. De azzal legalább össze tudnék szokni - főleg télen, olcsó darálásra.
Ha nem is akarsz/tudsz ultegrát, de egy 105 jól jön a világbéke érdekében.
Én télre kinyírtam az ilyen kompromisszumokat, kompletten. Építettem egy single speedet. :D
Télen a váltókkal csak a baj van. Lustálkodnak a keményre kötő kenőanyagoktól.
Legalább újra megtanulok pörgetni a 42-18 áttétellel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!