Akár melyik biciklire tudok rakni tárcsa féket?
nem.
két dolog kell hozzá:
-tárcsa adapter a villán, vagy vázon
-tárcsa-komptaibilis kerékagy
ha van egy mezei bicód, akkor nem fogsz tudni tárcsaféket venni rá holnap a helyi bicós boltban. lehet, hogy a villán, vagy a vázon van, de hogy az agyakon nincs, az 100%
túl komplikált, főleg az agy miatt. nekem a hátsó tárcsafék gyakorlatilag láncreakciót indítana a fejlesztést illetően
új hátsó agy -> 7ről 9 sebességes racsni --> új váltó --> új váltókar --> új fékkar (fékváltókarom van)
--> új racsnira új lánc dukál
--> új lánc és új racsni mellé új fogaskerekek előre
és kb új a bicóm fele :D
előre több értelme van, hátsóra megteszi egy komolyabb Vfék is nekem. instant blokkolja az is a hátsó kereket, oda nem kell több. előre elkélne. ahhoz nekem egy új villa kellene mindössze, egy komolyabb, mert a tárcsafék hajlamos elcsavarni a gagyi, de tárcsafék kompatibilis villákat. komoly befektetés a tárcsa, ráadásul jól bele kell nyúlnod a zsebedbe, hogy normálisat kapjál. egy gagyi tárcsánál egy komoly Vfék sokkal többet ér
A tárcsaféket nem a felnire rakod fel, hanem a telóra, ill. a hátsó villádra, a tárcsa felfogatása már gondot jelenthet, mert azt csak speciális agyhoz tudod rögzíteni.
Persze vannak olyan felnik amit csak tárcsafékhez lehet használni ezeknek nincs oldalsó fékező felülete, tehát nem tudod hagyományos V fékkel használni.
Összefoglalva, ha tárcsaféket akarsz használni a bicódhoz, akkor nézd meg hogy van e megfelelő rögzítési pont az első teleszkópodon, ill. a hátsó villádon, valamint az agyat ki kell cserélni egy olyan típusra amelyre felrögzítheted a féktárcsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!