Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Akár melyik biciklire tudok...

Akár melyik biciklire tudok rakni tárcsa féket?

Figyelt kérdés
Vettem ma egy felnit de elfelejtettem meg mondani hogy akarok később rá tárcsaféket és most nem tudom fog-e passzolni 26-os a felni. Szóval mindegyikre tudok rakni vagy nem mindegyikre passzol?

2014. szept. 24. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:

nem.

két dolog kell hozzá:

-tárcsa adapter a villán, vagy vázon

-tárcsa-komptaibilis kerékagy

ha van egy mezei bicód, akkor nem fogsz tudni tárcsaféket venni rá holnap a helyi bicós boltban. lehet, hogy a villán, vagy a vázon van, de hogy az agyakon nincs, az 100%

túl komplikált, főleg az agy miatt. nekem a hátsó tárcsafék gyakorlatilag láncreakciót indítana a fejlesztést illetően

új hátsó agy -> 7ről 9 sebességes racsni --> új váltó --> új váltókar --> új fékkar (fékváltókarom van)

--> új racsnira új lánc dukál

--> új lánc és új racsni mellé új fogaskerekek előre

és kb új a bicóm fele :D

előre több értelme van, hátsóra megteszi egy komolyabb Vfék is nekem. instant blokkolja az is a hátsó kereket, oda nem kell több. előre elkélne. ahhoz nekem egy új villa kellene mindössze, egy komolyabb, mert a tárcsafék hajlamos elcsavarni a gagyi, de tárcsafék kompatibilis villákat. komoly befektetés a tárcsa, ráadásul jól bele kell nyúlnod a zsebedbe, hogy normálisat kapjál. egy gagyi tárcsánál egy komoly Vfék sokkal többet ér

2014. szept. 24. 23:51
 2/4 anonim ***** válasza:
A felni lényegtelen a tárcsafék számára. Talán észrevetted, hogy a tárcsafék nem a felnit fogja. A többit az első leírta.
2014. szept. 25. 10:01
 3/4 brazen65 ***** válasza:

A tárcsaféket nem a felnire rakod fel, hanem a telóra, ill. a hátsó villádra, a tárcsa felfogatása már gondot jelenthet, mert azt csak speciális agyhoz tudod rögzíteni.

Persze vannak olyan felnik amit csak tárcsafékhez lehet használni ezeknek nincs oldalsó fékező felülete, tehát nem tudod hagyományos V fékkel használni.

Összefoglalva, ha tárcsaféket akarsz használni a bicódhoz, akkor nézd meg hogy van e megfelelő rögzítési pont az első teleszkópodon, ill. a hátsó villádon, valamint az agyat ki kell cserélni egy olyan típusra amelyre felrögzítheted a féktárcsát.

2014. szept. 26. 18:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat sokat utánaolvastam én is. Sajna enyémhez nem passzol ezért inkább veszek új biciklit.Régim nagyon tönkre van épp ezért akartam kicsit feltuningolni de nem éri meg.
2014. szept. 26. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!