Szerintetek rossz mtb-s patentpedált országúti bringával használni?
Íme az én lovam:
Ez Time Alium kétoldalas pedál.
Már engem is kritizáltak vele más országútisok.
Megkérdeztem, mi bajuk van vele, a következő válaszokat kaptam:
1. De hát ez montipedál. Tovább kérdezve, hogy és akkor mi van, a válasz max. vállvonogatás.
2. De hát ez sokkal nehezebb, mint az országúti pedál. Ez az egy válasz igaz, csakhogy engem 50-80 g különbség nem érdekel.
3. De hát ez kétoldalas! Igen. Ennek az a hátránya, hogy csak előnye van. :D
4. De hát ez sokkal könnyebben kiugrik, kiszakad, mint a LOOK patent. Nem igaz, a Time úgy fog, mint a satu, míg műanyag Look patentot már láttam törni, kipattanni és a gazdája szépen szájba is térdelte saját magát. :D Ja és láttam Shimano SPD-R-t is patentot törni és elengedni a cipőt. TIME RULEZ! :)
5. De hát ebbe nehezebb belépni. Lóxart, le sem kell nézni, nem kell cipőorral befordítani a pedált, csak jó helyre taposni egyet és katt, máris fog és még kilépni is könnyebb.
Összefoglalva, ha valaki beleköt, hogy monti spd-t teszel fel, mondjon is értelmes okot, vagy inkább gyakorlola a hang nélküli be- és kilégzést. :D
énis sima spd-t használok országútin. (2 biciklim van)
ennek nem árt egy kis sár, és lehet benne menni (cipőben)
fordítva gázabb lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!