Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » SS Fixi Bringásokhoz lenne...

SS Fixi Bringásokhoz lenne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

1.70ezer forintig milyen bringát érdemes venni használtan?

2.182centihez milyen méretűt?

3.Egy normál ss/fixie bringával pl: Mongoose Maurice vagy más márka mekkora vég/átlagsebességet lehet elérni?

4.Mire érdemes figyelni vásárláskor?

5.Hány kg-osak az ilyen bringák?

6.Egy nagyobb dombon nem fog hiányozni a váltó?

7.Ezekkel hosszabb távot 100+km-nek is érdemes nekivágni?

2014. aug. 7. 05:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1 használt bringánál ez a kérdés megválaszolhatatlan.

2 ss/fixo/outi vázát nem a magasságod, hanem a belsõ lábhosszod határozza meg, de trükközni ss/fixibõl érdemes 1-2 számmal kisebbet venni.

3 megválaszolhatatlan, függ az áttételtõl, és hogy mennyi fordulat/perc van a lábadban...

4 mindenre

5 változó de átlag 4-10 között, minõség függõ

6 de még a kissebb dombon is fog hiányozni, de ha teljes átszellemült ss/fixis leszel, akkor még magadnak is elhiszed, azt a hazugságot, hogy nem hiányzik... Fixivel inkább dombról lefelé fog hiányozni a szabadonfutó, mikor nem te rakod a bringát, hanem a bringa rak téged, hátulról kenényen...

7 nem érdemes hosszabb távnak nekivágni, felesleges önkínzás, de egy valamire való divatfixis ezt persze nem ismerné be soha...

2014. aug. 7. 07:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Fixivel hosszabb távra SOHA. Kifejezett városi ide-oda pár km bringa. Fixivel dombos területen SOHA. Egyrészt de igen, hiányozni fog a váltó (főleg ha hosszabb távra akarsz menni) másrészt a fixi lejtőn lefelé piszok veszélyes. Ha annyira akarod, csináltass egy single speedet, ami nem örökhajtós. Persze a fixisek ki fognak érte nézni de nekik nem is ezek a céljaik, mint neked. Különben megnézném hogy másznának vele túrát aztán hogy "gurulnak" le utána.
2014. aug. 7. 11:09
 3/7 anonim ***** válasza:
volt egy fél éves fixis fellángoásom, 1* kerültem is vele balatont, aztán hónapokig fájt minden ízület a lábamban. Bátyám a nagy fixis, õ 20 éve, mikor még örökhajtósnak hívták kezdte, de õ csak városon bellül.
2014. aug. 7. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem mesélték, hogy ment ki egy fickónak a lejtőn a lába alól a pedál, és elkezdett lefelé gurulni. Be kellett hajtania az árokba elesni.
2014. aug. 7. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:
volt ilyen élményem, de pl bátyám ezzel szokott szótakozni, hogy lejtõn leveszi a lábát a pedálról, aztán "elkapja" egyszer strandról hazafelé megpróbálta tangapapucsban... csúnyán eltörött a lába :)
2014. aug. 7. 12:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

A legjobban a Mongoose Maurice 2011/2012/2013 tetszik most amit a kerék megfordításával lehet átalakítani fixi/ss-é.

Most egy ősrégi 10éves 11kilós Gensisem (első telós monti) aminek törött a teleszkópja és a váltója (24seb) is rossz csak 2x2-be megy de azzal is tekertem már dombon meg 80+ is:)

Akkor szerintetek semmiképp nem érdemes single speedel mondjuk a Balatont körbe tekereni? (állóképességem kb végtelen azon nem múlik)

2014. aug. 7. 19:20
 7/7 Dreigang ***** válasza:

SS-el nyugodtan körbe lehet tekerni a Balcsit, a fordítós (fixi/SS) agynál nálam csak a racsnis fele használatos.

Egyszer próbáltam a fix felét (a "Fék nélkül" után szabadon), de egyből a hegyvidéken kezdtem:-)

2014. aug. 8. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!