Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Collstockra hasonlító kerékpár...

Lacee02 kérdése:

Collstockra hasonlító kerékpárzár mennyire biztonságos?

Figyelt kérdés
A mostani 20ezer forintos bicómat a pennynél egy teszkós cérnavékony kerékpárzárnak csúfolt valamivel, egy vastag lánccal és lakttal, végül egy hurka vastagságú mopedzárral védem. Most vettem egy 100ezres bringát és hozzá a collstock formájú acél kerékpárzárat amit elvileg nem lehet kézi erővel elvágni. Ezzel a néhyes kombóval akarom lezárni a 100ezres bringát. Mennyire biztonságos?
2014. aug. 6. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

11 perc a levágása,úgyhogy elég sokáig bírja a többi zárhoz képest az abus bordó

https://www.youtube.com/watch?v=wz2bdIgqMFQ

2014. aug. 6. 22:31
 2/11 A kérdező kommentje:
És a négy együtt?
2014. aug. 6. 23:11
 3/11 anonim ***** válasza:
4 az elég elrettentő utcán,de egy tárolóban mondjuk van idő faragni.
2014. aug. 6. 23:24
 4/11 anonim ***** válasza:

persze, tegyük hozzá, hogy ez egy fémfűrész, de ha mondjuk kőműves segédmunkás bidámbidámok látják meg a bringád miközben viszik őket haza, lekapják a platóról a főnök akus betonacélvágóját, és 1 másodperc alatt vágja szét...

flex valamivel lassabb, de az is csak néhány másodperc lenne... bármit el lehet vágni, tökéletes biztonság nincs.

2014. aug. 6. 23:32
 5/11 Dreigang ***** válasza:

A négy együtt tizenöt-húsz perc lehet. Attól függ persze, hogy a lánc és a lakat kombó mennyire brutál, pl. a kézi erővágóknak ellenálló, edzett négyszög láncot nehezebb elfűrészelni is, mert a megfogása körülményes, itt a lakat is komolyabb kell legyen.

Ha pl. lépcsőházban hagyod, ahol sokáig zavartalanul lehet vele bíbelődni, bármennyit rakhatsz a bicóra, csak magadnak lesz kényelmetlen a sok zár kezelése.

Nálam a Bordo négy éve szolgál egyedüliként, a kiegészítőnek szánt Evolution Mini is lekopott mellőle, mert sokszor lakatolok.

2014. aug. 6. 23:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Én az első kereket kiveszem ha bolt előtt hagyom, és magammal viszem. Gyorskioldós kerék.
2014. aug. 6. 23:44
 7/11 anonim ***** válasza:
én meg teljesen keresztbe váltok álló helyzetben, így ha valaki az alatt a pár másodperc alatt felpattanna, amíg bent vagyok a boltban, már szakad is a lánc... kellemetlen, mikor bambulok, és alattam szakad :D
2014. aug. 6. 23:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt hogy?
2014. aug. 7. 00:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Én meg leveszem az ülést, meg kiakasztom a bovdeneket és leeresztem a gumikat, mikor bemegyek a boltba. Ja, csak viccelek.

Két zár a vázra, kerekekre, rendesen kikötve. És kb. a vásárlásnyi idő az, amit az utcán lezárva tölt a bringa úgy egyáltalán. Úgy vélem, 4 zárral csak magamat szopatnám.

2014. aug. 7. 02:16
 10/11 anonim ***** válasza:

mielõtt a bolthoz érek, elöl leváltok a kisfogasra, hátul is le a kicsire, majd mikor már áll a bringa eltolom mindkét váltót amennyire csak engedi, ilyenkor ha felpattansz és sietõsen elkezdesz tekerni, 90% hogy szakad a lánc, de ha nem számítasz rá, mindenkép meglepõ élmény :)

aztán rákatt a kis számzáram és nyugodtan megyek be a boltba... de tegyük hozzá, én max külvárosi lerakat elõtt hagyom kint a bringát, pl ha elfogy a vizem, teszkóba, megy nagy boltokba mindig autó...

2014. aug. 7. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!