Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Volt már nektek is hasonló...

Volt már nektek is hasonló szerencsétek?

Figyelt kérdés
KB: két hete történhetett, hogy hazafelé tartva egy 75 kilométeres körútról már csak 5 kilométerre voltam az országúti bicómmal amikor a jobb lábam bokám alatti részén valami szúró érzést éreztem - először megpróbáltam menet közben a cipőbe nyúlva a tüskét vagy valamit vakarással arrébb lökni és a szúró érzést megszüntetni. Ez nem sikerült többszöri próbálgatás után sem (ekkor még nem tudtam de ez volt a szerencsém), káromkodtam egyet majd kénytelen voltam megállni. Amikor megálltam a kormányt fogva lehajoltam, hogy megnézem mi szúrja a lábam amikor az első kerék hatalmas durranással leengedett. KB: két - három percig szinte semmit nem hallottam a fülem melletti durranás miatt. Tolhattam hazáig. Otthon megnézve a szelepnél egy körülbelül egy centiméteres hasadás volt. Utólag elgondolkozva eszméltem rá, hogyha nem szúrja a lábam semmi és nem állok meg akkor menet közben kapom az első kerék defektet amiből hatalmas esés lehetett volna 30-35 kilométeres sebesség mellet.
2014. júl. 14. 12:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy értem, mi a kérdés... Így jártál, slussz. Miért nincs nálad pótbelső? 20 km-ről is hazatolod?
2014. júl. 14. 13:29
 2/4 A kérdező kommentje:

""Nem biztos, hogy értem, mi a kérdés""

Ez:

Volt már nektek is hasonló szerencsétek?

Soha nem hordok pótbelsőt úgy mint ahogyan sokan mások.

Toltam már 20 kilométert egyszer Zabarról, Ózdra defekt miatt de az a saját hanyagságom miatt. Akkoriban volt egy koga miyata országútim amin a gumik már kezdtek elérni a külsőn repedések voltak. Megvettem már az új külső belső gumikat csak mivel nagyon jó idő volt - nagyom szerettem volna indulni - úgy gondoltam még kibírnak 50-60 kilométert aztán majd másnap lecserélem őket,így hát elindultam. Elértem Zabarig, Ózdról aztán Zabar elején a hátsóból elillant a levegő.

Ezen a két esetten kívül még soha nem kaptam defektet menet közben! Mindig csak aszfaltozott országúton járok.

Pedig 14 éves korom óta országútizok most 38 vagyok.

2014. júl. 14. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
az első durrdefekt egyáltalán nem jelent biztos zakót, ha nem kanyarban ér, akkor még megcsúszni sem fog a bringa...
2014. júl. 14. 16:02
 4/4 A kérdező kommentje:

Amikor a durrdefekt bekövetkezett a külső gumit a szelepnél körülbelül 10 centiméter hosszan ledobta magáról. Ott az úton kellet visszanyomkodnom, hogy a kerék egyáltalán körbe tudjon forogni és ne érjen a külső gumi az első villához.

Szerintem elestem volna ha menet közben lesz a durrrrr!

2014. júl. 14. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!