Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár építés, de hogyan?

Kerékpár építés, de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretnék egy használható kerékpárt építeni magamnak. Van biciklis múlt a hátam mögött (2 és fél év dirt/street -meguntam, de nem adom el a cangát) szóval értek valamit hozzá. Arra gondoltam, hogy apróhírdetéseket nézegetek és összeraknék egy cangát. A cél az lenne, hogy kisebb túrákra el tudjak menni, száguldhassak 40km/h-val. Minden cuccot külön vennék, apróbb dolgokat akár boltban is, lényeg hogy ne jöjjek ki nagyon drágán. A vázat, villát, felniket, stb olyan szinűre festeném amilyenre szeretném, egyedi canga lenne.

Kérdés, hogy szerintetek megérné belevágni? Vagy ne szarozzak és vegyek egy kész cangát? Viszont szeretném azt az érzést átélni, hogy azon a kerékpáron megyek amit én építettem :D

2014. júl. 5. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:
2.5 ev 'megunt' bringazas sok minden, csak nem kerekparos mult. Ennyi tapasztalattal neki se allj inkabb, hacsak nincs vegtelen sok penzed es/vagy idod erre a projektre.
2014. júl. 5. 17:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem ez volt a kérdés, hogy kerékpáros múlt-e. Úgy érzem, hogy többet értek akár egy mezei biciklihez, vagy egy komolyabb biciklihez mint egy átlagember, ezért merészkednék nekifogni a kerékpárépítésnek. Nem versenyre vinném a biciklit, hanem csak saját hobbi űzésére szolgálna.

Esetleg egy régebbi 18" vagy 19"-es MTB vázra nem érné meg építeni egy használható kerékpárt?

2014. júl. 5. 19:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Erre probaltam utalni: 2.5 ev utan nem 'ertesz tobbet' a bringakhoz. Epithetsz ettol meg bringat, de ne lepodj meg ha tobbe lesz, mintha boltban vetted volna, viszont lenyegesen rosszabb es megbizhatatlanabb.
2014. júl. 5. 22:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazad van, át kell még gondolnom, hogy mit fogok csinálni. Majd számolgatok, hogy mennyibe kerülne pontosan az építés, és a kész bringa. Köszönöm az eddigi segítséget.
2014. júl. 6. 00:15
 5/5 Dreigang ***** válasza:
Szép vállalkozás, ahhoz, hogy a számodra minden tekintetben tökéletes bicó jöjjön össze tényleg kell a tapasztalat. A leginkább megfelelő ár/érték arányt egy használt, jó állapotú bringa testreszabásával érhetnéd el. Bizonyos dolgokból pedig csak újat érdemes venni, így egy gyárinál valóban többe kerülhet a végén. A váz alapvetően meg fogja határozni az ideális használati módot, a 40 km/h-ra pl. egy országúti nyilván jobb a montinál.
2014. júl. 6. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!