Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi okozza a küllő törést?

Mi okozza a küllő törést?

Figyelt kérdés
Nemrég kerékpározás közben eltört egy küllőm de a kerékben semmiféle deformáció nyolcas nem keletkezett. Mitől törhetett el és ha így használom tovább lehet valami következménye? Egy átlagos montiról van szó amit országúton majdnem minden nap 20-30 kilométert tekerek.
2014. jún. 16. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztos valami kátyú vagy nem tudom... én nem ajánlanám hogy így használd mert elgyengült a kerék szerkezete és könnyebben törik el a többi küllő aztán utána vagy agy nagy esés a vége vagy nem, de a kerék az kuka...
2014. jún. 16. 12:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon vigyázok arra, hogy menet közben ne menjek bele kátyúba ha rossz úton haladok inkább lassan megyek vagy nagyon rossz úton inkább tolom. Nagyon vigyázok a kerékpáromra - nehezen tudtam összegyűjteni rá a pénzt - nem állunk túl jól anyagilag. Rendszeresen olajozom - zsírzom a keréknyomást 3 naponta ellenörzöm, szóval vigyázok rá. Törött küllővel csak annyit mentem óvatosan míg haza nem értem ez 17 kilométer volt azóta nem mentem vele , inkább megcsináltatom. Azért idegesít a dolog mert másfél éves a kerékpár ráadásul vigyázok is rá , még a vasúti kereszteződésben , síneken is inkább áttolom majd a sínek után ráülök. A régi montimon amit használtan vettem 5 éve egyetlen küllő sem tört ki pedig azt nem óvtam ennyire.
2014. jún. 16. 12:46
 3/4 Titusztitusz ***** válasza:
A küllő selejt minősége, avagy az, hogy NEM MEGFELELŐ KÜLLŐVASTAGSÁGU küllők vannak a keréken...Ugyanis TÖBBFAJTA vastagságu küllők vannak forgalomban, és ráadásul a HÁTSÓ KERÉKBEN már alapbol vastagabb-erősebb küllők szoktak lenni normális esetben, mint az első kerékben...Sőt, még a különböző gyártmányu hátsó kerekek között is szokott lenni különbség gyárilag a küllővastagság tekintetében...Szóval bringa, avagy bringakerék/küllő vásárlásakor érdemes alaposan megnézni a küllők vastagságát-erősségét mindig...És amennyiben nehéz alkatu illető vagy,akkor inkább a vastagabb küllőjü kerekeket érdemesebb keresni...A vékonnyal szerelt kereket, vagy az ilyen kerekü bringát ez esetben megvenni sem érdemes, mert egy-két hónap alatt összetörne alattad a kerék...Viszont ha lepkesúlyu vagy, akkor nincs sok jelentősége a küllővastagságnak...
2014. aug. 24. 11:03
 4/4 Endre papa válasza:

A fogyókúra jó módszer.

Én 103 kg vagyok. Néha felteszek a hátsó csomagtartóra 15-20 kg-ot is.

Maga a biciklio is 20 kiló. 4 év alatt egy küllőm törött el. Azóta van a hátsó kerékben egy pici tojás, de nem zavaró. Anyósom biciklijének 4 küllője volt eltörve és egy évig használtam mire meg tudtam javítani. Különösebb problémát nem okoz a küllőtörés, csak kicsit idegesítő, és kíméletesbben kell használni a bringát.

febr. 17. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!