Mit tudtok ajánlani vagy hogyan tudnám megcsinálni?
Figyelt kérdés
Van egy Favorit vázam, amit szeretnék kicsit kipofozni. Van benne monoblokk, rajta hajtás (vagyis a hajtást már leszedtem, de a háromágú ék hozzá van nőve a hajtókarhoz), illetve a hajtókarok. Én úgy látom, hogy a hajtókarok eléggé ramaty állapotban vannak, a pedálok rájuk vannak rohadva és szerintem el is vannak ferdülve. Remélem, a monoblokknak nincs baja, de a problémám a következő: Le szeretném szedni első körben a hajtókarokat, de egyszerűen nem megy, mert az ékként funkcionáló csavar az egyiken el van hajolva és szerintem bele is van rohadva, a másik oldalon pedig bele van törve és szintén rohadva is talán. Mindenképpen elviszem majd szervizbe is, de érdekel a véleményetek. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy egy szervizes meg tudná csinálni. Nyomtam már bele WD40-et, az egyiket ütöttem kalapáccsal, a beletört részen pedig csavarhúzót próbáltam beleütni, egyelőre 0 sikerrel. Köszönöm a válaszokat!2014. máj. 18. 11:55
1/2 A kérdező kommentje:
Még meg fogom próbálni a csavar melegítését. Igazából az lenne a legjobb, ha a monoblokkot tudnám használni, de a hajtást, hajtókarokat leszedni és helyükre egy régi kemping tányért és karokat feltenni. Ha nagyon nem fog menni, akkor kuka lesz, mert annyira nem jó váz, nem akarok sokat költeni rá.
2014. máj. 18. 12:05
2/2 anonim válasza:
Ékes középcsapágy lesz az, nem monoblokk...
Szervízbe ne vidd, mert vagy meg sem csinálják, vagy drágán.
Pontozóval próbálgasd kiütni, az masszívabb, mint egy csavarhúzó. Ha nem jön ki így sem, akkor szerintem fúrd át az éket egy min. 6-os fúróval hosszában, és addig növeld az átmérőt, míg ki nem jön.
Így csak új éket kell venni, aminek kb. egy százas darabja, de van belőle 9 és 10 mm-es is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!