Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Fixi agynál miért van ez?

Fixi agynál miért van ez?

Figyelt kérdés
Fékezéskor olyan érzés, mintha hátra tekeredne egy negyed fordulatot kb a fogaskerék hátul. Pedig van rajta kontraanya, és meghúztam amennyire lehet. Azt néztem hogy van egy kis minimális hézag a fogaskerék meg a kontraanya között. De ha beleteszek közé ilyen alátét szerűséget, még akkor is megcsúszik.
2014. ápr. 12. 17:46
 1/7 anonim válasza:
Gondolom ha fixis vagy akkor úgy fékezel hogy ellentartod a pedált... ilyenkor ha megsiklik a kerék akkor az áttétel miatt érezhetsz ilyesmit mert a hajtás miatt máshogy érzékeled mennyire is forog a hátsó lánckerék.. ha nagyon gyanús akkor egyszerűen nézesd meg de nem hinném hogy nagy baj lenne... bár egy fixinél sosincs nagy baj :)
2014. ápr. 13. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Holnap elviszem mindenképp.

Én nem tudtam megoldani.

Kicsit visszatekeredik a fogaskerék, nem értem miért, pedig van rajta kontraanya, és jól ráhúzom, elvileg nem lenne neki szabad, komolyan nem értem miért tekeredik kicsit vissza, de egyértelmű hogy az fordul vissza kicsit fékezésnél.

2014. ápr. 13. 18:16
 3/7 Dreigang ***** válasza:
Nekem is visszatekeredett, amikor rugalmas alátétet raktam a lánckerék alá, utána azt kivéve akkor is, amikor kevésbé brutál húztam rá a kontraanyát. (Miche, körmös kulcs.)
2014. ápr. 14. 00:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Nekem novatec van. De olyan idegesítő helyzet, legszívesebben lehegeszteném a fogaskereket a p.csába :)

Kíváncsi leszek hogy milyen megoldással oldják meg szervízbe.

2014. ápr. 14. 08:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért, mert rosszul van meghúzva a fogaskerék az agyon. nem csak a kontraanyát kell megtépni, mint az állat. Ha eleve rosszul van feltéve a fogaskerék, fékezéskor, induláskor el fog tekeredni az agyon, és tönkreteszi a menetet is rajta.

a megoldás:

1: rendesen felrakni a fogaskereket

2: egy normális szerszámmal megtépni a kontraanyát, mint állat.

3: (opcionális) menetrögzítőt is használhatsz. Loctite. de szívni fogsz szétszerelésnél :D

2014. ápr. 25. 16:08
 6/7 A kérdező kommentje:

Hiába húztam meg mint állat a fogaskereket is, aztán rá a kontraanyát, egy bicajozás alatt kikotyogósodott, egyszer rendesen le is tekeredett az egész.

Mostmár beragasztottam, így jó. Az már más kérdés, hogy nem lehet majd leszedni :) De nem érdekel, ott van még az agy másik oldala, ha kell :)

2014. ápr. 25. 18:41
 7/7 Dreigang ***** válasza:

Még azt tudom elképzelni, hogy nem ér végig a menet az agyon, vagy előbb megszorul rajta, mintsem elérné a peremet.

A kenőanyag segíti a jobb összeszorulást, persze menetet ekkor sem vág a fogas az agyon. Ha mégsem ez van, akkor talán a duplázott kontraanyák segíthetnek.

2014. ápr. 26. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!