Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Láncfeszítő nélkül rakhatok...

Láncfeszítő nélkül rakhatok fel láncot? Nem lesz laza?

Figyelt kérdés
Kényszermegoldás lenne a hétre, egy országúti keróról le kellett vennem a váltórendszert, vele együtt a láncfeszítőt. Ha kisebbre szabom a láncot felrakhatom rá anélkül? Láncvonal úgy lenne egyenes, ha a legnagyobb első fogaskerék a legkisebb hátsó fogaskereken lenne.

2014. márc. 12. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Sima single speedeket is sokan láncfeszítő nélkül használják, akkor gáz csak ha valami nagyon döcögős terepre mész mert lerázkódhat, de amúgy nem gáz, főleg egy hétig simán jó.
2014. márc. 12. 16:44
 2/4 Alex Fly ***** válasza:
Csúszópapucsos váznál nem gond, ott lehet állítani a láncfeszességen. Ejtőpapucsosnál sanszos, hogy nem lesz jó.
2014. márc. 12. 16:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Utánanéztem egyáltalán milyen az a csúszópapucsos váz, nekem ilyen van. De eddig csak simán betoltam leghátulra a kereket, nem tudtam hogy lehet játszadozni azzal a pár centiméterrel a lánc feszítésének érdekében. Egyébként köszi a válaszokat, holnap kiderül élesben milyen.
2014. márc. 12. 17:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Annyira bejött ez a single speed téma, hogy azóta így nyomom :) Jó feszesre sikerült belőni a "csúszópapuccsal." Láncfeszítő használata egyébként javasolt az egysebességes kerókra, vagy maradhat így?
2014. márc. 31. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!