Kerékpáros túrához HÁTIZSÁK?
Kerékpáros túrához szeretnék hátizsákot venni.
Kb 100-150 Km turákhoz kellene. Viszonylag kis méretű. Iratoknak, 1-1,5 l folyadéknak, némi elemozsiának. Továbbá jo lenne ha nem lenne túl "izzadós" és kényelmes lenne a vállamnak.
Kipróbált és bevállt dolgokat várnék , de szivesen meghallgatnék olyan véleményeket is, hogy milyen ne válasszak !
Segitségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
Ha a válladnak kénelmes dolgot keresel, akkor nem javaslom a hátizsákot, hanem túratáskát a biciklire, csomagtartóra. Az tuti nem fogja húzni a válladat, így nem is fogsz izzadni alatta.
Kb ilyen: [link]
Hátizsákból is egyébként jó, ha azt szeretnél, vannak széles vállpántokkal, több rekesszel ellátott hátizsákok, mint például ez: [link]
Köszönöm a választ!
Kerékpárra rögzithetőt nem szeretnék.
Ami a hátizsákot illeti, nekem ez túl nagy sajnos. Én egy vékony hosszúkás, de kb. 3-4 literesre gondoltam.
Akkor víztáskát vegyél. Szokott néhány zseb is rajta lenni.
Itt egy minta: [link]
Amit hozzáfűznék. Én MTBn és Outin is használok hátizsákot. Nem is olyan ócskát, mert Camelbak egyik elég jó modellje.
60-80km után már fárasztó vele tekerni és azt kívánod bárcsak levehetnéd már, mert folyamatosan húzza a vállad. Pedig nincs nagyon megpakolva...2 liter víz, bringás sapka, cserebelső, láthatósági mellény, karpánt, 1 első lámpa, 1 szendvics, 2-3 keksz, egy zsebkés, egy csomag szalvéta. Összesen kb. 3 - 3,5kg az egész, mégis szenvedéssé teszi a bringázást 2-3 óra után.
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod!
Én sajnos alföldön lakom, igy a terep sem tul változatos.
Javarészt kerékpárutak-műutak....igy nem volt vészes eddig hasonlo sulyu zsák nekem. ( még akkor sem ha vittem a hátizsákba az U Kripton lakatot, ami azért önmagába is teher :D )
Egy a fentiekben emlitett hátizsákot veszek azért és majd ha van még kiprobálando ötlet azokkal együtt megosztom mire jutottam.
Remélem hamar meglesz az ideális választás ! :)
Szia!
100-150 km-es túrára már én sem ajánlom a hátizsákot. Van csomagtartó a bicikliden? Próbáld ki egyszer, hogy gumipókkal odakötözöd a zsákod, és nem a hátadon viszed. Így kipróbálhatod, hogy milyen hátizsák nélkül, és akkor szerintem már nem fogod azt mondani, hogy biciklihez rögzíthetőt nem akarsz.
De persze ez csak az én véleményem, ha nem akarsz rám hallgatni, nekem nyolc.
Nekem is nyolc, aki akar, szenvedjen. De világosan fogalmazok: túrán ilyen cuccok miatt marhaság hátizsákban küzdeni. A kaja, takarmány elfér a csomagtartón, semmi baja nem lesz. És ki lehet ám pislogni a kerékpáros felszerelések világából is: a másfeles palack fejjel lefelé fordítva röhögve elfér egy ilyen kulacstartóban:
Egy gumicsíkkal körbe kell szorítani a vázra és nem fordul ki. Évek óta így kirándulok, csak ha jól megfizetnék, akkor használnék "bringás kulacsot".
A f.gépet érdemes háton vinni, de a többiért eszembe se jut, hogy rohadjak és szenvedjek miattuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!