Egy cross trekking bringának kb mennyi az utazósebessége?
Amatőr 20-25
Haladó 25-30
Profi 30-40
Megközelítő értékek. Nekem volt 1 évig edzésre, felkészüléskor általában 26-27-es átlagsebességet hoztam. Versenyek előtti nap 29-34 közt mozgott a sebesség. Országútival versenyen pedig ezek után 37-42.
Ui.: 2 órás edzések voltak.
Minden tipusu kerekpart hajtani kell, igy valojaban utazosebesegrol a bringa viszonylataban nem beszelhetunk, mert a kerekpar haladasi sebessege, a hajto kerekparostol fugg.
De nagy altalanossagban szerintem is (egy atlagos edzettsegu kerekparos):
15-20km/h hetkoznapi sebesseg
20-25km/h temposabb tekeres
25km/h felett mar sportos kategoria ... tartosan 25km/h felett tekerni, mar csak az olyan bringasok tekernek, akik minden nap edzenek.
Sportolok/versenyzok persze sokkal nagyobb teljesitmenyen mocorognak, de ez egy teljesen mas kategoria.
Altalaban az ilyen sebessegekrol beszelgetesben mindenki tuloz egy kicsit ... hatszelbe, lejton mert adatokra buszkek sokan :P
Akkor csak osszehasonlitas keppen: Pro WorldTour versenyzok az idofutamon, profi felkeszulesel, profi bringakon, lezart utakon ~50km/h-as atlagot hoznak.
Szoval aki ennel nagyobb ertekekrol beszel mint hetkoznapi kerekparos, az HAZUDIK!!!
azt is tegyük hozzá,hogy egy ideálisan beálított bringával gyorsabb az ember mint egy +veszem azt tekerem bringával.Én nekem egy hajtókar csere (-10mm) 5km/h pluszt hozott.
tehát ez is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!