Tárcsafék tárcsa rögzítési szabályok?
Sziasztok!
Szeretnék pár infót kérni, hogy a legcélszerűbb a 6 csavaros nemzetközi szabványnak megfelelő ( IS6 ) tárcsát rögzíteni a kerékagyra.
Csavar amit használok: 5mmx12mm nem rozsdamentes (mivel ez volt) belsőkulcsos.
Érdemes e alázsírozni a menetet a könnyebb kiszerelés érdekében a kerékagyon?
A csavarra érdemes e felvinni kilazulást megelőző ilyen műanyag alapú réteget. (Ezt nem tudom megfogalmazni, hogy mi a pontos megnevezése)
Köszönöm előre is a segítséget!
Nyomaték kulccsal 5-7kN erővel húztam meg a csavarokat. Imbuszkulcsal már nem tudtam mozdítani rajta. Gondolom jó lesz.
A csavarokra kentem ebből a kék cuccból rá, és belehajtottam a menetbe. Ez gondolom tökéletes lesz neki :)
Ketto szabaly letezik ilyenkor, amikor sik feluletet tobb csavarral rogzitunk:
- csavarokat fokozatosan kell meghuzogatni es mindig atellenes sorrendben ... szoval eloszor meg csak rafeszitesz es utana a szemben levo csvaron huzol egy kicsit es igy korben az egeszen
- mindig megfelelo nyomatekkal dolgozunk, aminek a nagysaga a csavar es az ellen darab minosegetol fugg ... tul nagy eronel a menet elnyalodhat, avagy atszakad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!