Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nem szeretik a 29"-eseket?

Miért nem szeretik a 29"-eseket?

Figyelt kérdés
Pedig talán jobb pl downhillben vagy legtöbb dologban mint a 26", nem?
2014. jan. 14. 00:47
1 2
 1/17 viktorvarga ***** válasza:
0%
mitvakersz?
2014. jan. 14. 01:06
 2/17 anonim ***** válasza:
Talán mert jelenleg drága. Amúgy én nem vettem észre, hogy kinéznének miatta, sőt, inkább érdeklődnek és nézegetik.
2014. jan. 14. 01:21
 3/17 anonim ***** válasza:
downhillben és a legtöbb dologban? jesszus hát nem....
2014. jan. 14. 06:47
 4/17 anonim ***** válasza:

Downhillben? Dehogyis. Kevésbé fordulékony, talán még kevésbé masszív is.

XC-re szerintem kényelmesebb, könnyebb vele ösvényeket megmászni, jobb vele azokról lejönni.

2014. jan. 14. 11:00
 5/17 anonim ***** válasza:

1 éve 29er-t tekerek. Hegyekben, terepen, maratonokon jobban teljesít, mint a 26-os, de szűk kanyarokban nagyobb ügyességet és egyensúlyt igényel. Annyit azért megjegyeznék, hogy nagyobb erőkifejtés és jobb kondíció kell hozzá a meredek emelkedőkön.

Ui.: Kérdező a Downhill-t szerintem úgy értette, hogy lejtmenetben.

2014. jan. 14. 14:43
 6/17 anonim ***** válasza:
Nagyobb a forgási tehetetlensége egy nagyobb keréknek, nehezebb gyorsítani, nehezebb manőverezni, emelkedőn hajtani, viszont ugyanolyan hajtással a végsebessége gyorsabb, gördülési ellenállása kisebb, az akadályokat jobban veszi. A downhill-t meg már értem, mire használják sok helyütt a magyarok, bár egyesek még a hazai donwhill bajnokságot is kiröhögik, hogy downhill-nek vagy hívva.
2014. jan. 14. 15:49
 7/17 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont hogy sokan szeretnének 29"-est, de nem engedhetik meg maguknak lecserélni a 26"-ost egy jóval drágább nagykerekűre. Maratonokon a tempós részeken lényeges előnyben vannak, de máshol nincs akkora különbség. A technikás downhillbe meg hátrány a 29-es.
2014. jan. 14. 18:28
 8/17 anonim ***** válasza:
29" egyszerűen nem divat, persze vannak sokan akik használják, de a fiatal korosztályokban a 29" el művelhető sportágak, nem a divatos kategóriák, így aztán értelmét sem látják... én aszfalton közlekedek csak, így én sem látom értelmét, ha néha néha le is megyek itt ott ösvényekre, annyit meg kibír egy országúti is...
2014. jan. 14. 18:38
 9/17 anonim ***** válasza:
Németországban élek,itt vettünk mountit.A szaküzletben(Fahrrad XXL)azt mondták,hogy a 26 kerekeket nem fogják gyártani,helyette 27,5 és 29-es lesz.Azt nem tudom,hogy ez csak ide Németországban érvényes,vagy mindenhol leváltják a 26-t.
2014. jan. 14. 18:50
 10/17 anonim ***** válasza:

akkor vagy egy idióta eladóval beszéltetek, vagy nem megy még jól a német...

29 es kerék nincs, lényegében egy outi kerék méretű felniről beszélünk, amin egy ballonosabb gumi van, így éri el a 29"...

a 27.5ös kerék pedig ugyanígy egy 26"os felni ballonos gumival....

2014. jan. 14. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!