Milyen bringát vegyek utcai használatra max 300-ból?
Szerintem utcainak a 300-ból vegyél 30 darabot.
Azt nem kell rettegned hogy elfogy netán ha másnak is megtetszik.
Lehet, hogy én vagyok túl konzervatív/praktikus szemléletű, de szerintem a mountain bike nem iskolába járáshoz való és nem is utcai használatra, hanem terepre (hacsak nem domboldalban laksz és az iskola-otthon távon hegynek föl és le kell haladnod, de ezt kétlem).
A sportolás-témát nem értem: nyilván nincs szó itt "profi" sportolásról, hiszen akkor tudná, hogy hegyen akar bringázni vagy pályához kell neki egy fix meghajtású vagy rekumbens bringa.
Általános sportolási célra pedig (bringázok egy órát a külvárosban vagy a parkban) majdnem mindegyik bringa jó.
Cruiser: ez megint csak az én nézőpontom, de én cruisert nem vennék, mert bár nagyon jól néz ki és a láncvédő olyan dolog, amit a többi típusról is hiányolok, de az egész szerkezete arra épül, hogy úgy ülj rajta, mint egy fotelban és utanként másfél métert gurulj. Biztos én vagyok spúr, de én erre nem veszek bringát, hanem szerzek egy rollert, vagy gyalogolok.
"Közlekedni: trekking"
Ezzel egyetértek. A trekking egy tényleg utcán is használható típus, túlél a városban.
A rekumbens meg nem ökörködésre van, hanem
A/ versenyzésre
B/ mániákus bringásoknak, akiknek az a hobbyja, hogy extrém típusokat építenek illetve ilyenekkel közlekednek városban. Ennyi erővel azt is mondhatnánk egy kezdő kerékpárvásárlónak, hogy vegyen rögtön egy fixit vagy egy tandemet, esetleg egy "gólyalábas" bringát.
Lehet, hogy tényleg én értelmezem rosszul, de szerintem egy általános utcai felhasználás a bringánál azt jelenti, hogy városban akar vele közlekedni, ha úgy adódik, akkor akár napi szinten, minden út legalább kétszer 5 km, de lehet, hogy 20-30 is, bírja a padkázást, legyen kb kényelmes, de nem fotel, nem akar vele versenyezni, de azért lehessen egész jó sebességet elérni vele, meg lehessen emelni, ha lépcső, defekt, stb miatt ez kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!