Mit tehetek, ha gyenge egy V-fék?
A történet röviden: trekking bicikli, nem épp utolsó V-fékkel (Artek Apse V-brake). Már gyárilag új korában se volt éppen erős a fékhatás, mely használattal tovább gyengült. Ezerszer volt beállítva, én is, a szerviz is állítottam. Állították a betéteket, a bowden-feszességet stb. A hatás kb az első fékezésig tart.
A fékbetétek időközben elkoptak, így cseréltem őket, de nem ám akármire, egy tri-stop tesztgyőztes betétre.
Semmi. A fék gyenge.
A felni tiszta, nem olajos stb, a betétek tiszták-újak.
Mit tehetek? Csere az egész fékrendszer?
Egy „szaki” azt javasolta, fogjak egy durva csiszolópapírt, és a felnit csiszoljam meg, hadd legyen durva a felülete.
azert az artek egy eleg noname marka...
bowdenhaz mien?..ha az is ien minosegi akkor az is gondot okozhat...
felni csiszolasa se arthat...
mégis igaza lenne az öreg szakinak?
ezt kipróbálom mert semmibe se kerül. egy ív durva csiszolópapír fillérekbe kerül. remélem ártani azért nem árthatok vele vagy igen?
felni csiszolasa se arthat...
trialos korszakomban flexetuk majd szurkoztuk a felnit hgy jobban fogjon a fek
csiszolopapir egyaltalan nem art...
felmerül egy kérdés: játszom a gondolattal hogy a hátsó féket ahogy van cserélem (majdan) hidraulikus abroncsfékre.
ha jól értem az abroncsfék működési elvét, akkor itt ismét probléma lehet a sima "csúszós" felni?
vagyis, lehet hogy veszek egy drága abroncsféket ami éppúgy nem fog rendesen fogni a felni miatt?
Ha a fékrendszer hatékony, akkor a felni anyagával lehet a gond: kenődősebb alu., acél?. Ha csiszolás, az sem mindegy, hogy mennyire durván.
Az abroncsfék régi megoldás: a gumiabroncsra fékez egy fékgumi, esőben nulla fékhatással. A másik a felnifék, aminek a fékfelületét megcsiszolhatod, ez persze érdesítést kell jelentsen, és nem vastagsági megmunkálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!