Mi okozhatja az egyik keréknél a fék meghúzásakor jelentkező ütéseket, akadásokat?
A következő van: első kerék, V-fékkel. Ha meghúzom a fékkart enyhébben (nem satura) akkor a fékpofa ráfekszik a kerékre ahogy kell. Ahogy forog a kerék, ütemesen, minden egyes forgásnál egy ütést, rándulást érzek a fék felől. Mintha a keréken lenne vmi egyenetlenség, amire ráfut a fékpofa, és az ütne.
Na most, megnéztem, végighúztam az ujjam a kerék fékpofával érintkező részén-semmi egyenetlenség, sima.
Ránézésre nincs nyolcas a kerékben.
A fékpofa új, nem kopott: de az előző már kopott fékpofával is ugyanez volt, csak enyhébb formában. Most már jól érezhető az ütés, eddig csak éppen-éppen volt érezhető.
Ismerős, velem is ez történt nemrég, és az volt, amire gondoltam: behorpadt a felni. Végighúzásra egyáltalán nem lehet észrevenni, ránézésre sem elsőre, keresni kellett egy ideig, de végül látható, hogy egy pár cm-es szakaszon hiányzik a körnek az íve, és ott szinte sík a felni. Így a gumi közelebb került az agyhoz pár mm-rel, és ez ér hozzá minden fordulatnál a pofához, ha egy kicsit jobban behúzzuk (V-fék itt is).
Az új fékpofád mivel még keveset kopott, könnyebben hozzáért, valszeg ezért erősödött fel az ütés. Esetleg nézd meg a fékrendszert, hogy nem mozog-e, hogy nem-e csálék a pofák, és azért érnek hozzá nagy valószínűséggel a köpenyhez, illetve a köpenyen is kereshetsz egyenetlenséget, kipuklisodást.
Nem padkáztad meg mostanában? Nem kapott valahonnan egy nagyobb ütést? Nem fújtad túl, rendesen raktad fel a köpenyt?
kismillió padkát kapott már, túlfújva nincs.
inkébb annyi kérdésem van: mi lesz a folyománya annak, ha nem foglalkozom vele, hanem használom így, de nem ám csak egy szökőévben 1x, hanem napi 40-50km-t városban, vidéken stb?
Nem padkáztad meg mostanában? Nem kapott valahonnan egy nagyobb ütést?
Egy erősebb padka behorpaszthatja, vagy bármilyen ütés, vagy a nagyon hosszú használat.
Ha így használod sokáig, akkor végül nyolcas is lehet benne. Attól függően, hogy ugyanolyan problémád van-e, mint nekem volt, egy idő után akár a köpeny is kiugorhat, a többször hozzáérő fék sértheti is. A fékrendszer esetleg lazulhat, ferdülhet, de ezt még jobb esetben utánhangolással tudod kompenzálni.
Menj el kikalapáltatni, nem nagy ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!