Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A tengelyek standard méretűek?

Krisz2 kérdése:

A tengelyek standard méretűek?

Figyelt kérdés
Új tengelyt kell vennem a biciklimhez de nem értek annyira hozzá nem tudom hogy ezek standardak, vagy mérjem meg a biciklimen a régit, vagy hogy van ez?

2013. okt. 14. 18:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy milyen agy, milyen csapágyazás.

Shimanoból is van több méret.

Miért kell újat venni?

2013. okt. 14. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:

így van ez: [link]

Gyakorlatban meg monoblokkra érdemes cserélni (ha esetleg korábban hagyományos középcsapágy volt) amit jobb szervízben csináltatni, mert majd ott olyat tesznek bele, ami jó és szerintem nem is kerül sokba egy csere (olcsóbb, mint egy célszerszám) és évekig nem kell vele foglalkozni, kivéve, ha eltöröd.

Ha meg otthon akarod csinálni, elviszed mintának a régi tengelyt a boltba.

2013. okt. 15. 09:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide a monoblokk?? Szó nem volt monoblokkról.
2013. okt. 15. 12:00
 4/5 Dreigang ***** válasza:
Melyik tengelyt cserélnéd?
2013. okt. 15. 15:16
 5/5 anonim ***** válasza:

ja, hát bonyolultabban gondolkoztam, mivel a középcsapágy tengelye eltérő hosszúságú, így az ugrott be, hát az is tengely...

első villasaru távolság általában 100mm, a hátsó meg 135mm (az átmérő 9/10mm), ehhez jön a papucs szélessége, ill. hogy gyorszáras vagy menetes rögzítésű. Értelemszerűen az anyával rögzíthető tengely a szélesebb.

A kónuszok pontos beállítása meg szép kis feladat lesz elsőre, ha még nem csináltad kivéve, ha ipari csapágyas agyad van.

2013. okt. 15. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!