Kerékpárt szeretnék vásárolni. Amilyet szeretnék, hogy országúti legyen, szóval könnyű váz, keskeny kerék, váltó, fék, de a kormánya ne "kos-kormány" legyen, hanem normális. És azt szeretném kérdezni, hogy van-e ilyen kerékpár és ha nincs akkor tudnék-e ilyen építeni úgy, hogy egy országútinak kicserélem a kormányát?
Tudom hogy a te döntésed meg minden, de mennyi időt koskormányoztál? Nekem pár óra alatt nagyon bejött.
Egyébként fitness kerékpár amit keresel, de az országútik is átalakíthatók (+fék és ha nem vázváltó akkor váltóátalakítás).
2013. okt. 7. 22:12
2/7 anonim válasza:
annyi,hogy kicseréled az outi kormányát egyenesre,vagy pályakormányra,veszel rá új fék karokat és kész ennyi.
városban ezek a kényelmesek.
2013. okt. 7. 23:05
3/7 anonim válasza:
lefureszelheted a koskormany legorbuleset es ha megforditva rakod vissza a helyere, tulajdon keppen triatlonos kormanyt kapsz ... ha jo ivnel vagod el a csovet, akkor a meglevo fek/valto kart is hasznalhatod ... ha a vazon van a valtokar, akkor a fekkart kicserelheted pici, egy ujjal huzhato karokra, amit a kormany egyenes reszere szerelhetsz
Kormany es annak beallitasa meghatarozza a testtartast, amitol a teljesitmeny nagy mertekben fugg.
Valóban nem sokat bicikliztem koskormánnyal, de nekem nem tetszett, mert bizonytalanabb voltam vele és nem is volt kényelmes. Köszönöm az eddigi válaszokat, még szívesen olvasom másnak is a véleményét. Amúgy a fitness és országúti kerékpár között van még más különbség is a kormányukon kívül? Illetve melyiket ajánlanátok, hogy fitness-t vegyek, vagy alakítsak át egy országútit?
2013. okt. 8. 18:53
5/7 anonim válasza:
Azért ajánlottuk, mert definíció szerint a fitnesszkerékpár egyenes kormányos országúti. Viszont ha szaküzletben veszed, ki tudod próbálni, lehet kérdezni bátran, ilyesmi.
2013. okt. 8. 18:57
6/7 Dreigang válasza:
Egy új fitnesz bringa a többszörösébe fog kerülni - pláne tárcsafékkel - mint egy levágott koskormányos, használt országúti. A teljesen egyenes kormányon csak egy fogáspont lesz ideálisan, sokszor pedig jól jön a több is: a hajtáshatékonyság növelése, kényelem (változatosabb testtartás).
2013. okt. 10. 01:57
7/7 anonim válasza:
Létezik egyenes kormányos országúti, sőt van olyan is, ami egyenes, és a végén felhajlik, hogy lehessen jól kapaszkodni esetleges gyorsításhoz, felfeléhez. És igen, országúti kormányát kicserélheted egyenesre, ha akarod. És szerintem ne újonnan vedd, mert úgy 170 E fölött vannak, hanem vegyél használtan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!