Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért csúszik be a szelepen...

Miért csúszik be a szelepen ha fújok egy kis levegöt a belsöbe?

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 16:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem teljesen érthető a kérdésed, megpróbálhatnád újra megfogalmazni. Esetleg arra gondolsz, hogy pumpálás közben, amikor a pumpa fejét a szelepre próbálod erősíteni, akkor miért csúszik be a kerékbe?

Hát azért csúszik be, mert nincs rögzítve a felnihez. Van hely a gumiban, becsúszik. Védkezni úgy tudsz ellene, ha

(1) elegendően hosszú szárú a szelep (duplafalú felnihez hosszabb fajta kell)

(2) olyan belsőt veszel, aminek menetes a szára és rá lehet tekerni egy anyát, ami a helyén tartja (a Continental belsők ilyenek)

(3) ügyesen rakod rá a pumpa fejét: teljesen lapos keréknél kívülről, a gumin keresztül a helyén tudod tartani a szelepet, ha pedig már valamennyi nyomás van benne, az is segít. Kézzel is meg lehet fogni a szelep szárát.

2013. szept. 30. 18:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Autoszelepes a belsöm..És probáltam mindent nem tudom megcsinálni:/
2013. szept. 30. 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:
De mi a probléma? Elmagyaráznád pontosabban? A kérdésedből nem annyira érthető. Pontosan hogyan próbálkoztál? Egyedül csináltad, vagy volt segítséged (több kézzel könnyebb)?
2013. szept. 30. 18:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy ma vettem belsöt beraktam ugye rendesen bennemaradt a szelep...De ha berakom ès elkezdem fujni semmi...A règi belsöm jo volt csak az meg agyon van foltozva..
2013. szept. 30. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem megy bele levegő? Vagy becsúszik a szelep a felnibe? Próbáld meg összeszedni magad,mert így nehéz bárkinek is válaszolni
2013. szept. 30. 19:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy kis levegö megy bele utána becsùszik a felnibe a szelep ès kész..
2013. szept. 30. 19:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon furcsa, hiszen a szelep a felnibe akközben szokott belecsúszni, mikor próbálod ráerősíteni a pumpa fejét. Lehet, hogy nem erősíted rá elég jól? Néhány kérdés:

* alapból kb. mennyire lóg ki a szelep a felniből (hány mm vagy cm)? Ha nem lóg ki a teljes menete a szelepsapkának, az kevésnek számít, úgy nehéz felfújni, de nem lehetetlen.

* egyenesen áll a szelep? Ha ferde, szedd szét a kereket és igazítsd meg.

* milyen pumpád van, a fején van ilyen "rászorító fül", amit a szelepre erősítés során ki kell nyitni vagy be kell csukni?

Ha ilyen pumpád van, amire az utolsó kérdés vonatkozik (a legtöbb ilyen), akkor gondolja arra, hogy a régebbi típusokon a fülecske nyitott állásában kellett a pumpafejet a szelepre rakni, és utána a rácsukástól szorult oda, a maiakon inkább fordítva van: a nyitástól szorul meg.

Én úgy próbálnám meg, hogy az egyik kezemmel a gumin keresztül erősen nyomva a helyén tartanám a szelepet, a másikkal szintén erősen, tekergetve rátenném a pumpafejet. Aztán rászorítanám a füllel. Ha ezután kézzel nem jön le könnyen, valószínűleg jól rajta van. Így kezdd el fújni, nem hiszem, hogy be akarna ezután menni a felnibe.

Egyébként nem vagy egyedül, a pumpálással nagyon sokat lehet szívni.

2013. szept. 30. 21:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Benzinkuton probáltam felfujni de rendesen kint van a szelep..
2013. szept. 30. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
hát fogd le a szelepet, hogy ne tudjon becsúszni, ha meg már van benne elegendõ nyomás akkor megtartja magát.
2013. okt. 1. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!